Home » Steden » Huntsville

Huntsville

Huntsville wordt ook wel Rocket City genoemd. Deze bijnaam heeft het gekregen omdat de stad een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het ruimtevaart programma in de Verenigde Staten.  Het ligt aan de voet van een berg en was de eerste Engelstalige stad van Alabama.  De stad heeft ook een rol gespeeld in de Amerikaanse Burgeroorlog. Herinneringen hieraan zijn vandaag de dag nog te zien waaronder vele huizen uit dit tijdperk.

 

Bezienswaardigheden in en om de stad

Een belangrijke bezienswaardigheid in deze stad is het U.S. Space & Rocket Center. Ben je geïnteresseerd in ruimtevaart dan is dit een absolute must. Maar ook de geschiedenis van het ontstaan van Huntsville en andere leuke historische plekjes kun je in de stad en directe omgeving bezoeken.
Klik hier voor meer informatie 

Musea

Of je nu van kunst houdt, treinen, militaire geschiedenis, architectuur of cultuur, Hunstville kent een paar mooie musea.
Klik hier voor meer informatie.

Parken in en om Huntsville

Kleine parken, grote parken, Huntsville heeft een aantal leuke parken. Er is hier zelfs een bijzondere door particulieren opgezette safaripark te vinden.
Klik hier voor meer informatie

Winkelen

Natuurlijk zijn in het centrum van de stad leuke winkeltjes te vinden. Zoek je een mall of aparte locatie om te winkelen dan kun je hier naar toe:

Bridge Street Town Centre -Een winkelcentrum met meer dan 70 winkels en restaurants, opgezet als een stadscentrum. Het heeft fonteinen, een groot meer en er rijdt een treintje rond. In de weekenden is er vaak live-muziek.
Klik hier voor de ligging

Lowe Mill Arts and Entertainment - Een historische textielfabriek omgetoverd tot een bloeiende en levendige gemeenschap van kunstenaars die in verschillende genres kunst produceren. Honderden kunstenaars en ondernemers exposeren hun werk in galeries, restaurants en verzorgen optredens.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging