Een eigen huis, een plek onder de zon

Gepubliceerd op 22 juni 2019 om 17:44

De zon schijnt uitbundig en het is warm. Een beetje wennen na een paar weken niet zulk lekker weer in Nederland. Maar hoe fijn, we zijn op de vakantie, we moeten niets, alleen maar genieten van onze vrije tijd. Niets moeten is voor vandaag niet helemaal waar, we moeten de camper ophalen in Orlando. Best spannend!

Eerder heb ik onze ervaringen al eens beschreven over het reizen met een camper van Cruise America. Zo’n ervaring wil ik dus nooit meer meemaken.

Vanaf West Palm Beach naar Orlando International Airport is het zo’n twee en een half uur rijden. We zijn vroeg vertrokken dus we kunnen het op ons gemak doen. De eerste bestemming is Orlando International Airport. Daar leveren we onze auto in. Dan is het een taxi pakken richting de afhaallocatie. En het gaat als gepland als je de 10 rondjes rond de luchthaven niet meetelt omdat we de juiste afslag steeds voorbij reden.

De taxi brengt ons in een half uur naar de KOA camping waar de camper op ons staat te wachten. Het is niet moeilijk te ontdekken om welke het ging. Een groot gevaarte van zo’n negen en halve meter staat in het zonnetje pal voor de receptie. Een loei van een apparaat, een huis op wielen.

Het ziet er allemaal netjes uit. Ruim en schoon. Wel wat somber qua kleuren maar ach, we waren niet van plan om binnen onze dagen door te brengen. Het is een praktische plek waar we zonder in en uit te pakken op een comfortabel bed kunnen slapen, wanneer nodig koken en als het te warm is buiten lekker afkoelen in een ruimte voorzien van airconditioning.

Zoals ik mijzelf had beloofd, is het eerste wat ik doe, de ‘plumbing’ checken. Het meisje wat ons rondleidt is netjes geïnstrueerd: “ Je bent altijd vriendelijk tegen de klant en spreekt ‘m niet tegen”. Zo laat ze me dan ook gelaten de douche testen, de wc doorspoelen en de waterkraan in de wasbak aan en uit zetten. Aan haar gezicht zie je wel dat ze het maar allemaal vreemd vindt. Na mijn grondige check op de voor mij belangrijke zaken krijgen we nog even een korte uitleg over alles wat we moeten weten om reis te laten slagen.

Vlug op weg naar onze eerste stop, Walmart. Alhoewel alles netjes van binnen is, ontbreken er toch ook wel een aantal zaken. De kastjes zijn leeg, leg je er wat in dan rolt het alle kanten op. Haakjes om kleding op te hangen zijn er ook niet. Dat wordt dus wat bakjes kopen en wat goedkope hangertjes. Een extra kussen voor op bed vind ik zelf heel aangenaam en was op de verhuurlocatie niet beschikbaar. En dan natuurlijk de noodzakelijke boodschappen. Walmart is bij uitstek dé locatie om dit soort dingen in te slaan. Alles onder één dak en lekker goedkoop.

Al met al is het een lange dag en we komen te laat bij de camping aan. Gelukkig hangt er een envelop voor ons met instructies en zonder enig probleem staan we binnen een half uurtje op de plek, aangesloten op alle noodzakelijke voorzieningen maar wel een beetje alleen. Dat is als je het hebt over medereizigers, op de hele camping staan maar zo’n tien campers. Er zijn wel talloze eekhoorntjes die brutaal van hot naar her rennen. Nou, niet zo’n probleem, die zie ik eigenlijk liever dan horde mensen.

Ik ben best opgelucht. De camper voelt comfortabel en geeft me gek genoeg een gevoel van vrijheid. Ik hoop dat ik me de hele vakantie zo blijf voelen. Linksom, rechtsom, ik moet het er gewoon mee doen. Morgen vertrekken we richting het noorden naar Georgia naar onze tweede stop, eigenlijk een tussenstop op onze weg naar Stone Mountain. Ik heb het gevoel dat dan eindelijk onze vakantie echt begint. Tot nu voelt het als alleen maar regelen en inrichten.

Over de stops die volgen vertel ik in mijn volgende blogs. Voor nu wil ik alleen even kort samenvatten hoe ik de camper uiteindelijk heb ervaren en of ik nogmaals zo’n gevaarte huur.

 

De negatieve punten

  • Duur – zowel om te huren als in het gebruik. Het ding zuipt echt. Onze echt niet meer dan een jaar oude camper reed 1 op 3,5. Daarnaast moet je ook nog betalen voor campings. Deze variëren qua prijs zo tussen de 20 tot 100 dollar per dag. Dat maakt dat je ver over de 200 euro per dag alleen aan een overnachting kwijt bent.

  • Te lastig met een bezoek aan stad of dorp etc. – Je kunt zo’n gevaarte in de stad niet kwijt. Dat betekent dat je buiten de stad of aan de rand moet parkeren. Apart weer vervoer moet regelen naar de stad. Hierdoor sla je vaak de leuke stadjes en steden over omdat het gewoonweg te gecompliceerd is om deze te bezoeken. En dat zijn nu net de leuke uitstapjes waar ik, naast het genieten van de natuur, naar uitkijk tijdens een vakantie. Je moet ook de juiste benzinepomp kiezen, want niet elke biedt voldoende ruimte om met de camper te manoeuvreren.

  • Beloofde extra comfort in relatie tot de prijs viel tegen – - om de oven aan te steken moet je op de knieën om ‘m aan te steken. - We hadden door de hoge temperaturen buiten problemen met de generator. Deze deed het negen van de tien keer niet. - De campingstoeltjes die we hadden gehuurd paste niet bij de campingtafel. Als je zat dan hing je kin op de tafel. Eten kon je dus niet van de tafel. Kussentjes gekocht maar zelfs toen kwamen we niet verder dan onze schouder. - Er was enorm veel plek om kleding op te hangen maar geen haakjes. Er was een klein kastje met een plankje voor kleding, verder niet. Ze hadden beter het hanggedeelte in een plankenkast kunnen omvormen. Wie heeft tijdens het kamperen nou hangkleding? - In de keuken vielen de door ons gekochte spulletjes continu om. Er was niets waarmee je het kon vastzetten. - Het linnenpakket bestond uit twee pakketten lakens, één theedoekje en klein handdoekje en één gewone handdoek per persoon. Daar betaal je dan meer dan 6 euro per dag voor. Gelukkig had ik de wijsheid om vanuit huis wat handdoekjes mee te nemen, maar toch.

Positieve punten

  • De vrijheid Heerlijk, je hoeft niet steeds uit eten, je boel op te ruimen of in of uit te pakken.

  • Je staat meestal eerste rang Je staat op de mooiste plekjes. Vooral als je gebruik maakt van de State Parks of National Parks.

  • Altijd een tuin Buiten hoort bij je leefruimte. Bij een hotelkamer zit je vaak opgesloten binnen omdat er geen balkon of terras is. Bij een camper heb je altijd je eigen ‘tuin’

  • Je ‘eigen’ huis altijd bij je Je kunt heerlijk relaxed zitten want binnen heb je de beschikking over een comfortabele bank en eetgedeelte en toegang tot keuken en badkamer ook al ben je onderweg.

  • In alle rust genieten Ideaal als je de natuur in wilt en in alle rust wilt genieten van al het moois.

 

Kortom, het lijstje met negatieve dingen lijkt langer is dan de positieve dingen maar eerlijk gezegd zorgt dit niet dat ik nooit meer wil overwegen met een camper te gaan. Wat positief is kan best het negatieve overschrijven.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.