Memorial Day, even vergeten.

Gepubliceerd op 8 maart 2019 om 21:12

We zijn bijna klaar voor de reis en nu is het wachten. Wachten tot we over net iets meer dan twee maanden weer naar het westen af kunnen reizen. Eigenlijk had ik verwacht dat ik nog best wat te doen zou hebben de aankomende weken.

Ik was van plan een maandje van te voren de campings te boeken. Best een klusje maar wel leuk.  Lekker op me gemak kijken op welke plek we willen staan en toch nog even een laatste check doen of dit echt de beste camping is om naar toe te gaan.

Daar moest ik vorige week plotseling van afstappen. Iemand maakte mij attent op het feit dat Memorial Weekend midden in onze vakantie valt. Dat hebben we eerder meegemaakt. Vele Amerikanen trekken massaal met het gezin erop uit dit weekend, de natuur in of zoeken ander vermaak terwijl er op de maandag even wordt stilgestaan bij hun helden.

Memorial Day valt altijd op de laatste maandag in mei. Een lang weekend vrij voor velen en bij uitstek dus een mooi moment voor een lang weekendje weg. Grote kans dus dat er al veel campingplekjes zijn geboekt door Amerikanen.

Ik besloot snel te checken of de campings waar we wilden stoppen nog plek hadden. En dat viel tegen. De meeste waren compleet vol geboekt. Waar we ook keken, wie we ook belden of mailden, overal was het antwoord hetzelfde "We zitten vol voor Memorial Weekend". Het plan was in de buurt van New Orleans, of eigenlijk midden in New Orleans, te stoppen en dat viel dus precies in het 'verkeerde weekend'.

Bij toeval zag ik dat we nog wel een camping konden boeken in de buurt van Baton Rouge. Gauw geboekt, beter iets dan niets. We kunnen nu dan wel niet naar New Orleans, wat we eerst wel van plan waren, maar we kunnen wel de swamps bij New Orleans en de verschillende plantages in de buurt bezoeken.

 


Misschien vraag je je af waarom we nu niet naar New Orleans gaan, we zitten tenslotte niet ver van deze stad en de route van de rondreis loopt zelfs langs de stad. Tja, dat komt door onze camper, beter gezegd, onze gigantische truck. We hebben een namelijk 31 feet camper geboekt. Dat is zo'n 9,5 meter lang gevaarte en zo'n ding parkeer je niet zomaar in een drukke stad. Ons plan was midden in de stad een RV-camping te boeken. Vanaf de camping de stad lopende te verkennen en waar nodig de bus te pakken.

Geen camping in de stad meer beschikbaar dus vandaar dat we New Orleans dit jaar niet bezoeken. Het was even slikken want ik had enorm uitgekeken naar New Orleans maar vanaf dag één stond voor ons de reis vooral in het teken van zoveel mogelijk natuur te zien en te ervaren. Dus niet getreurd, genieten van de natuur staat nog steeds centraal naast een aantal hele leuke culturele en historische uitstapjes.

Doordat New Orleans nu van de baan is was het noodzakelijk de route aan te passen. In een keer werd het toch een andere reis dan waar ik de laatste weken mee in mijn hoofd had gelopen. Inmiddels ben ik al wel helemaal tevreden. Om verrassingen te voorkomen heb ik maar direct alle campings geboekt en staat onze reis dan ook nu echt vast.

De aankomende weken wil ik via deze blog de stops bespreken, waarom we daar heen gaan en wat we verwachten te gaan doen. Na de reis doe ik dan verslag van wat we echt hebben gedaan en gezien. Ik ben benieuwd of onze plannen straks overeen komen met wat we werkelijk hebben gedaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.