Absolutely Fabulous Route 66

Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 16:17

Al weer 7 volle dagen in de States en we laten LA achter ons om richting Las Vegas te gaan.
Niet rechtstreeks over de snelweg maar via Historic Route 66. De dag begint zonnig en het is warm zoals voorspeld. De stralende blauwe lucht zorgt voor een heerlijk vakantie gevoel. Met lekkere muziek in de auto en weinig verkeer op de weg zijn we zo in Victorville, onze eerste stop en het begin van Route 66. In Victorville staat het enige Route 66 museum wat ook echt aan Route 66 ligt. 

Een lege parkeerplaats groet ons maar de deur van het museum is gelukkig open. We worden welkom geheten door een tweetal heren die net zo oud lijken als route 66. Vol enthousiasme laten ze ons weten wat we allemaal in het museum kunnen zien. Het museum is klein maar wel heel leuk en gevarieerd.

Na ons korte bezoek hier vervolgen we ons trip op route 66. 
Onderweg stoppen we bij de leukste plekjes. Allemaal grappig, apart en bijzonder.

Aan het einde van de middag arriveren we in Barstow. Een stadje midden in de droge woestijn wat er zelf ook niet erg vruchtbaar uitziet. We besluiten bij Peggy Sue's 50's Diner te gaan eten. In 1987 is deze diner opgekocht door een echtpaar uit LA, Champ and Peggy Sue Gabler. Peggy Sue werkte in de filmindustrie en samen met haar man verzamelde ze veel memorabilia uit de vijftiger jaren entertainment industrie . Ze kregen het idee om deze te gebruiken als decor in een echte 50's Diner. Ze kochten een vervallen Diner net buiten Barstow en toverden deze om tot een waar juweeltje. Het hangt nu vol met foto's van beroemde en minder beroemde artiesten. Ook is er een uitgebreide verzameling aan beelden zoals van Elvis, Marilyn Monroe en The Blues Brothers. In een apart gedeelte is echte ijsbar met een keuze van meer dan 30 verschillende soorten ijs. De serveersters lijken ook zo uit de vijftiger jaren te zijn gekomen en dan bedoel ik niet de wijze waarop ze er bij lopen maar hun leeftijd. De meeste zijn zeker ver over de zestig en lopen op gympjes met veren hakjes. Geweldig! Je komt ogen te kort, er is steeds weer iets nieuws te zien.

Naast ons zitten twee echtparen. De dames besluiten zich even op te frissen op het toilet. Totaal opgewonden komen ze even later terug naar hun tafel. Schaterend en proestend vertellen ze wat ze tegen kwamen op het toilet en dat ze zich rot zijn geschrokken. Ik kon alleen niet horen wat het was. Ik was te nieuwsgierig geworden. Ik zeg tegen Frans dat ik even ga kijken. Ik neem voor de zekerheid mijn camera mee, je weet maar nooit. Ik kom binnen en zie wat leuke oude posters aan de wand en het begin van een aantal toiletten. Ik loop het bochtje om en schrik even en daarna snap ik de opwinding van de dames. Richting de muur staat een levensgroot beeld, wat net echt lijkt, van een cowboy die staat te plassen in een urinoir. Hilarisch!


Na een kort nachtje in Barstow vertrekken we de volgende dag richting Vegas. Onderweg brengen we nog even een bezoek aan Calico Ghosttown, een origineel zilvermijn stadje. Het ziet er prachtig uit maar is super commercieel. Achter elke façade zit een shop waar gelukkig nog wel wat leuke dingen zijn te zien uit de vorige eeuw maar ook 'troep' uit deze eeuw.

De temperatuur loopt weer enorm op zoals voorspeld, ver in de 30 graden. Dat geeft de Worlds Tallest Thermometer die we onderweg tegenkomen in Baker ook aan. Een apart stadje met niet alleen deze grote thermometer maar ook een Alien shop.

Net voor Vegas stoppen we bij Whiskey Pete's Hotel & Casino. Daar staat de 'deathcar' van Bonnie & Clyde. We komen er langs dus waarom niet even kijken. De auto staat achter glas, net als het laatste shirt wat Clyde droeg toen hij werd doodgeschoten. Raar om dit te bekijken zo midden tussen de slotmachines.

Bij de voorbereiding van de reis had ik gelezen over Seven Magic Mountains een kunstwerk van de Zwitserse artiest Ugo Rondinone. Het kunstwerk bestaat uit 7 gigantische felgekleurde bouwwerken van steen en staat midden in de woestijn bij Las Vegas. Het vormt een bijzonder contrast met de omliggende dorre woestijn. Het plan was om deze 2 jaar te laten staan en dan weer af te breken. Dat zou zo rond ons bezoek zijn. Omdat het zo'n populaire attractie is, en dat is het zeker, de hele parkeerplaats staat vol met auto's, wordt nu gekeken of de expositie uitgebreid kan worden met een aantal jaar. Voor nu is het uitgebreid tot het einde van 2018. Mazzel voor ons want het is echt prachtig.

Rond 4 uur arriveren we in een ander gedeelte van de woestijn met talloze felgekleurde bouwwerken en zo, Las Vegas. We hebben een klein hotel midden op The Strip, naast The Venetian en tegenover The Mirage. Gauw inchecken en de neonlichten tegemoet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.