Van dikke trui naar topje

Gepubliceerd op 5 mei 2018 om 14:54

Het weer is vanaf de start van de vakantie heel wisselend, soms stralende blauwe lucht dan weer dikke wolken. Gelukkig maar één maal regen meegemaakt. De temperatuur was echter bijna constant, zo tussen de 12 en 15 graden. Dat gaat veranderen. Het weerbericht zegt dat het de aankomende week tussen de 30 en 38 graden wordt. Ik heb het nu al warm.

De afgelopen twee dagen hebben we doorgebracht in LA. Ik had maar 3 nachten geboekt want van verschillende kanten werd gezegd dat hier niet veel te beleven is anders dan een bezoekje aan Hollywood. Daar heb ik echt spijt van. Het is hier zo leuk en er is zoveel te zien. We hebben maar een fractie kunnen doen van wat we van plan waren. Door een Hop On Hop Off te boeken had ik gehoopt dat we in ieder geval een glimps konden opvangen van de belangrijkste bezienswaardigheden. Nou dat had ik dus verkeerd. Nooit boeken zo'n toer. Althans in LA. Slecht aangegeven stops, duurt eeuwig voor een bus weer arriveert en de toer zelf duurt ook veel te lang en je ziet veel minder dan als je gericht naar iets toe gaat. En dat kun je doen door heel voordelig een kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Openbaar vervoer is perfect geregeld.

Helaas hebben we door tijdgebrek Santa Monica Beach en Venice Beach gemist. Vooral die laatste stond hoog op mijn verlanglijstje maar er zitten maar 24 uur in de dag.

 

Het lijkt alsof we het niet leuk hadden maar dat is niet waar. We hebben verder een supertijd gehad. Zoals het een goede toerist betaamd zijn we begonnen op Hollywood Boulevard met zijn Walk of Fame en het Chinese Theater. Daarna die stomme bustour gepakt naar Beverly Hills. Rodeo Drive bekeken en een bezoekje gebracht aan de lobby van het hotel waar Pretty Woman is opgenomen. Die lobby is zoveel kleiner dan dat het lijkt in de film maar wel net zo mooi.

Ongeveer een uur op de bus gewacht om de route verder te vervolgen, zonde van de tijd. Aangekomen bij de eindstop nog even over Hollywood Boulevard gelopen. De dag was zo om. Gauw richting ons leuke motel dat ook op Hollywood Boulevard ligt maar dan net in een andere wijk achter de 101 Freeway.

Deze wijk is echt leuk, allemaal nieuwe leuke tentjes waar je kunt eten, het is lekker levendig met straatmuzikanten en marktkraampjes. Een leuk eethuisje opgezocht en heerlijk gegeten in de buurt van ons hotel.

De volgende dag was het vroeg opstaan want we hadden een toer geboekt bij Warner Brothers. Een echte aanrader. Je rijdt en loopt door de studio waar nog dagelijks opnames worden gemaakt van vele bekende series en nieuwe films. Voor mij was het hoogtepunt een bezoek aan de studio van The Big Bang Theorie. Die draait nog steeds en daarom mag je helaas niet filmen of foto's maken. Maar het zien van de echte stage met alle bekende props was gewoon geweldig.

 

Daarna was het richting Downtown of beter gezegd het historische gedeelte van Downtown. We hebben een bezoek gebracht aan The Last Bookstore. Zo leuk! Het is volgens mij de gekste boekenwinkel in de wereld. Door de gigantische winkel, die in een prachtig historisch pand is gevestigd (in vroegere tijden was dit gebouw een bank), wordt gespeeld met de boeken en de omgeving. Zo vind je bepaalde secties in oude bankkluizen en hebben ze een poort gebouwd van boeken. De winkel is zo'n hot item dat er regelmatig filmopnames worden gemaakt, zo ook nu. Een hele filmploeg was bezig met een documentaire over de store.

In de rest van het gebouw, verspreidt over de vele verdiepingen, zitten allemaal (aankomend maar ook gevestigde) kunstenaars. Een geweldig leuke inspirerende omgeving.

Gauw verder om de rest van de buurt verkennen. Prachtige gebouwen, zowel binnen als buiten, met als mooi voorbeeld de Bradbury Building, met zijn gietijzeren trappen en liften. En dan is er nog een het levendige Grand Central Market met tientallen eettentjes en foodshops. Als afsluiter aan downtown het Civic Centre en LA PD Headquarters bewonderd. Wie zegt dat Downtown niets aan is heeft of niets met cultuur of heeft iets over het hoofd gezien.

 

Daarna was het de straat oversteken naar het oudste gedeelte van LA, Olvera Street. De Mexicanen waren de eerste settlers in LA en dit was het plekje waar ze zich hebben gevestigd. Vandaag de dag is het een straat waar allemaal kraampjes zijn met kleurige 'kitsch' en authentieke Mexicaanse restaurantjes.

Omdat we in de buurt waren van Chinatown zijn we daar ook nog even naar toe gegaan. Dat vond ik persoonlijk tegenvallen maar dat kan ook komen dat het al halverwege de avond was en een hotelkamer met bed een heerlijk idee leek. Niet gek om terug te gaan naar het hotel want morgen moeten we al weer vroeg op pad. Route 66 wacht op ons.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.