Home » Natuur » Rocky Mountains National Park

Rocky Mountain National Park

In het Rocky Mountain National Park vind je hoge bergen, uitgestrekte weides en prachtige meren.  Je kunt hier heerlijk wandelen maar ook een van de vele bergtoppen beklimmen. Het drukste gedeelte van het park ligt in het noordoosten, ten westen van het plaatsje Estes Park. Het zuidelijk en oostelijk deel van het park is een stuk rustiger. Het weer in het park is grillig. Het kan zomaar omslaan van warm naar koud, van zonnig naar hevige regen of sneeuwbuien en vice versa. Het is dus belangrijk om altijd het weer in de gaten te houden en de juiste kleding te dragen.

Toegang tot het park

Er zijn een drie toegangswegen naar het park. Twee aan de oostzijde en een in het westen van het park:

Beaver Meadows Entrance Station

Klik hier voor de ligging

Fall River Entrance Station

Klik hier voor de ligging

Grand Lake Entrance Station

Klik hier voor de ligging

Bus shuttles in en naar het park

In het park kun je gebruik maken van de gratis shuttle bus die stoppen op belangrijke plekjes in het oosten van het park.  Klik hier voor de routes op de  site van de NPS.

Verblijf je niet in het park maar in de buurt van Estes Park dan is het in de zomermaanden mogelijk gebruik te maken van de gratis shuttle naar het park. Klik hier voor meer informatie.

Het weer 

Het weer kan zomaar omslaan in het park. Zo kan het rondom het wat hoger gelegen Bear Lake in juli nog sneeuwen. In de zomer is het gebruikelijk dat de dag wordt afgesloten met forse onweersbuien en flinke wind. Het temperatuurverschil kan op deze momenten 10 graden zijn. Advies is om altijd goed gekleed en voorbereid op pad te gaan en vooraf de weersverwachting goed te checken.

Een paar van de belangrijkste plekjes in de Rocky Mountain National Park

Trail Ridge Road

Deze weg loopt van de oostingang naar de westingang van het park. Trail Ridge Road biedt een spectaculair uitzicht op het majestueuze landschap van het Rocky Mountain National Park. Het is de hoogst gelegen snelweg in de Verenigde Staten. De weg loopt bijna 13 km op meer dan 33oo meter hoogte. Onderweg is er regelmatig de gelegenheid om even te stoppen om van het uitzicht te genieten. 

Let op: de weg is alleen in de zomermaanden toegankelijk (laatste weekend van mei tot ongeveer eind oktober).


Tunnel View

Dit  punt biedt een prachtig uitzicht op het park. Vanaf hier heb je zicht op El Capitan en de Bridalveil Fall met op de achtergrond Half Dome.

Foto gemaakt door Claude A. Muncey


El Capitan Meadow

Vanaf hier heb je een prachtig zicht op El Capitan en Cathedral Rocks. 


Valley View

Deze plek bied je prachtig uitzicht op Yosemite Valley terwijl naast je de Merced River voorbij kabbelt.

Foto door Mr. Nixter


Yosemite Falls

Vanaf de volgende punten heb je prachtig uitzicht op deze majestueuze waterval:

  1. Sentinel Meadow
  2. Yosemite Chapel
  3. Yosemite Valley Lodge

Sentinel Bridge

Vanaf deze brug heb je mooi uitzicht op Half Dome terwijl deze in het water van de Merced River wordt gereflecteerd. Vanaf hier kun je ook Yosemite Falls bekijken.


Viewpoints

Klik hier voor een overzicht van beste plekken voor een prachtig uitzicht.