Home » Steden » Washington » Washington - Grootse monumenten

Washington - Grootse monumenten

The Washington Monument

George Wasington, als eerste president van de Verenigde Staten, heeft een niet weg te denken rol gespeeld in het ontstaan van de Verenigde Staten. Dit monument, in de vorm van een grote Obelisk van 169 hoog, herdenkt dit. Het ligt precies midden tussen het Lincoln Memorial, State Capital en The White House. Je kunt met een lift tot boven in het monument komen en door de zeer kleine vierkante ramen de omgeving bewonderen. (Let op: tot het voorjaar van 2019 is het monument niet toegankelijk vanwege verbouwingen)
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie.

Lincoln Memorial

In dit indrukwekkende gebouw, dat veel weg heeft van een soort tempel, staan de woorden "In this temple, as in the hearts of the people for whom he saved the Union, the memory of Abraham Lincoln is enshrined forever." Onder deze tekst zit de 16de president van de Verenigde Staten statig op een stoel.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Thomas Jefferson Memorial

Thomas Jefferson wordt beschouwd als de 'Founding Father' van Amerika. Samen met John Adams, Benjamin Franklin, Robert R. Livingston en Roger Sherman heeft hij de onafhankelijkheidsverklaring opgesteld. Deze vijf mannen staan afgebeeld aan de buitenzijde van het ronde monument. Binnen in het monument is o.a. een groot beeld van Thomas Jefferson te zien. Het monument is prachtig gelegen aan de Tidal Basin.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Franklin Delano Roosevelt Memorial

Franklin D. Roosevelt heeft aardig wat memorabele uitspraken gedaan tijdens zijn 3 termijnen als president. In dit monument zijn een 20-tal van de uitspraken verwerkt, zoals de mooie uitspraak:

"The only thing we have to fear is fear itself."
March 4, 1933

Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Martin Luther King, Jr. Memorial

Als strijder tegen rassenongelijkheid heeft Martin Luther King Jr. een grote rol gespeeld. Wie heeft niet gehoord van de beroemde "I have a dream Speech" die hij hield tijdens de 'March on Washington'. Sinds 2011 heeft Washington een memorial die deze bijzondere man gedenkt. Er staat een 9.1 meter hoog beeld van Marting Luther King en een rij muren met 14 spreuken en speeches van King. Het monument ligt precies op de lijn tussen het Lincoln Memorial en het Thomas Jefferson Memorial aan de Tidal Basin.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Martin luther King memorial

Vietnam Veterans Memorial

Een indrukwekkende lange muur met meer dan 58000 namen van soldaten die gevochten hebben in deze controversiële oorlog.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Korean War Veterans Memorial

Dit monument staat in het teken van degenen die gevochten hebben in de Korean War. Met name het feit dat de soldaten vochten voor een land en volk wat zij niet kenden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

U.S. Navy Memorial

Dit monumen gedenkt alle mannen en vrouwen die gediend hebben en nog dienen in de US Navy. Het memorial zelf is een groot plein. Er is daarnaast een Visitor Center waar je verschillende exposities kunt bekijken en verhalen kunt horen en zien over de US Navy.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Arlington National Cemetery

Een indrukwekkende nationale begraafplaats met duizenden witte kruisjes bij de graven van velen militairen die het land hebben gediend. Op de begraafplaats is ook het graf van JF Kennedy, zijn broer Robert en zijn vrouw Jacky te zien.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Duizenden graven - Arlington National Cemetery

Het graf van John F Kennedy met de eeuwige vlam op de achtergrond
- Arlington National Cemetery

Alle memorials op een rij

HIerboven staan de meest bezochte memorials van Washington. Er zijn er nog veel meer. Op de website van National Capital Planning Permission staat een interactieve map waar alle monumenten staan benoemd. Je kunt hier zoeken op soort memorial zoals naam, onderwerp etc.
Klik hier voor de website