Home » Steden » Washington » Washington - Een stukje geschiedenis

Washington - Een stukje geschiedenis

President Lincoln's Cottage

In dit huis heeft Lincoln ooit twee jaar, van 1862 tot 1864, gewoond. In die tijd schreef hij de Emancipatieproclamatie, een 'Executive Order' die ervoor zorgde dat alle slaven in de zuidelijke staten en gebieden 'voor altijd vrij' werden verklaard. Je kunt hier het bureau zien waar hij aan geschreven heeft. Het huis is alleen te bezoeken onder leiding van een gids. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

President Lincoln's Cottage

George Washington's Mount Vernon

Een half uurtje rijden vanaf National Mall en je bereikt Mount Vernon, het landgoed van George Washington. Het is een heel groot landgoed waar van alles is te zien en te doen. Niet ver van het landgoed kun je ook de nog de volledig werkende George Washington's Distillery® and Gristmill bezoeken. Een gratis shuttle service vanaf Mount Vernon naar de distillery is beschikbaar. 
Je kunt het landgoed per auto bereiken maar je kunt ook met de boot vanaf Washington naar het landgoed reizen. Klik hier voor meer info.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The President Woodrow Wilson House

Het huis van voormalig president Woodrow Wilson. In het huis, waar Woodrow Wilson leefde na zijn presidentschap, vind je een tentoonstelling die de tijdgeest van de 28ste president van Amerika weergeeft. Je kunt er voorwerpen van het Witte Huis bekijken en cadeau's die de president tijdens zijn ambstermijn heeft ontvangen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Ford's Theatre and Petersen House

Tegen het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog werd president Abraham Lincoln in dit theater neergeschoten. Een aantal dagen later overleed hij in het tegenover gelegen Peterson House. Je kunt het theater en het huis bezoeken en naar het verhaal luisteren wat er toen allemaal is gebeurd. Zowel het theater als de NPS organiseert rondleidingen. 
Klik hier voor de website van het theater
Klik hier voor de website van de NPS
Klik hier voor de ligging

Ford's Theatre 

Frederic Douglas National Historic Site

Hier woonde Frederic Douglas de laatste 17 jaar van zijn leven.  Geboren als slaaf, heeft hij zijn hele leven gevochten voor vrijheid en gelijkheid. In het huis kun je zijn visie en passie herbeleven, leren over wie hij was en waar hij voor stond.
Klik hier voor de website 
Klik hier voor de locatie

The Heurich House Museum

In dit huis leefde Christian Heurich en zijn familie rond de eeuwwisseling van 1900. Als vooraanstaande en zeer welvarende bierbrouwer van Wasington bewoonde hij een voor die tijd zeer luxe woning die voorzien was van de allernieuwste snufjes. Het is huis is in perfecte staat bewaard gebleven en is open voor bezoek.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Old Stone House in Georgetown

Het Old Stone House is het oudste houten gebouw van Washington. Het is open voor het publiek. Je kunt zien hoe de architectuur uit de late 18de eeuw er uit zag. Het interieur is hier ook op aangepast. Het huis is gratis toegankelijk.
Klik hier voor meer de website
klik hier voor de ligging

Tudor Place

Dit historisch huis, gebouwd in 1816 en door zes generaties van dezelfde familie bewoond, is open voor het publiek. Je kunt het huis en de tuinen bezoeken.
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de locatie

Tudor Place - foto door Ron Cogswell

The Society of the Cincinnati - Anderson House

The Society of the Cincinnati* is gevestigd in het historische Anderson House. Je kunt hier een rondleiding volgen en uitleg krijgen over wat de Society heeft betekent en heeft gedaan.

* Het Gezelschap der Cincinnati (Engels: "Society of the Cincinnati"), ook wel Orde van Cincinnatus genoemd, is een Amerikaans-Frans gezelschap van vooraanstaande patriotten. De organisatie stamt uit de Amerikaanse vrijheidsoorlog en werd in 1783 ingesteld. Het doel was de idealen en de kameraadschap van de officieren uit Frankrijk en Amerika levend te houden. Het Gezelschap had ook een politiek doel in de eis dat veteranen een pensioen zouden moeten ontvangen. (bron: Wikipedia)
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de locatie