Home » Steden » Washington » Typisch Washington

Typisch Washington

The White House

Het bekende White House waar de president van Amerika woont en werkt. Er is een Visitor Center waar je een inkijkje krijgt van hoe het leven in het White House er aan toe gaat. Wil je echt even binnenkijken dan kan dit ook. 
Klik hier voor informatie over hoe je een rondleiding kunt aanvragen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie van het Visitor Center (tegenover The White House)

Oval Office in The White House

National Mall

Deze 3,5 kilometer lange groenstrook loopt van de State Capitol tot het Lincoln Monument. De paden door het park lopen al kronkelend van oost naar West en bieden een prachtig uitzicht op de twee gebouwen. Al wandelend kom je nog meer grootste gebouwen tegen zoals midden in het park het Washington Monument en langs de zijdes van het park o.a. The White House en de verschillende musea van The Smithsonian Institution. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

United States Capital

Het gebouw waar de Amerikaanse Senaat zetelt. Je kunt deelnemen aan een gratis rondleiding onder leiding van een gids. Voor wie dit leuk vindt is het ook eventueel mogelijk om de Senaat in werking te zien. Hiervoor moet je wel een speciale pas aanvragen. Dat kan in het gebouw zelf. Hou er rekening mee dat een pas niet altijd beschikbaar is.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Supreme Court

Het hoger gerechtshof van Amerika is vrij toegankelijk. Er worden geen rondleidingen gegeven maar het gebouw is open voor publiek. Binnen kun je een zitting meemaken of een film over het Supreme Court bekijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

U.S. Supreme Court -  foto door David

The National Archives Washington DC

De plek waar je de originele Constitution, the Bill of Rights en the Declaration of Independence kunt zien, de fundering van de Amerikaanse Staat. Er zijn daarnaast ook wisselende en vaste exposities te zien die te maken hebben met belangrijke Amerikaanse gebeurtenissen en mijlpalen uit de geschiedenis van de staat.|
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

US Department of the Treasury

Dit ministerie van Financiën kun je bezoeken. Het Treasury Building is het oudste departementale gebouw in Washington en heeft grote invloed gehad op het ontwerp van andere overheidsgebouwen. Je kunt een gratis rondleiding door het gebouw maken waar je o.a. de 1864 Burglar-Proof Vault en de marmeren Cash Room kunt zien.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Library of Congres

De bibliotheek voor de senatoren en hun personeel. Het is een prachtig gebouw met binnen indrukwekkende trappen en schilderingen. De bibliotheek is voor toeristen alleen vanachter glas te bekijken maar in de openbare ruimtes zijn exposities waar je o.a. een echte Gutenbergbijbel kunt zien.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Binnen in de grote hal van The Library of Congres

The Pentagon

Net iets buiten het centrum van Washington, gelegen in Arlington, vind je The Pentagon. Het immens indrukwekkende bunkerachtig achthoekige bolwerk van het ministerie van defensie kun je bezoeken. Dit moet je wel minimaal 14 dagen van te voren via de website aanvragen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Washington National Cathedral

De Washington National Cathedral, is een kathedraal van de Episcopaalse Kerk in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Het is de zetel van de voorzittende bisschop van de Episcopaalse Kerk. Het gebouw is het twee na hoogste gebouw van Washington en een van de vijf grootste kerken van de wereld. Er zijn veel bijzondere elementen te zien in de kerk waaronder prachtige glas in lood ramen. De kerk organiseert verschillende rondleidingen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Union Station

Dit prachtige treinstation is ook leuk om te bezoeken zonder op reis te gaan. De indrukwekkende hal, het mooie winkelcentrum en de vele eetgelegenheden maken het een leuke bestemming om even naar binnen te gaan.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Union Station - De corridor aan de buitenzijde

Union Station - Een van de restaurantjes binnen in het station