Home » Steden » Washington

Washington

De hoofdstad van de Verenigde Staten is een stad waar je het wereldberoemde Witte Huis en vele monumenten vindt. Je vindt er plekken, vaak van historisch belang, waar belangrijke mensen en gebeurtenissen op grootse wijze worden herdacht.  Imposante gebouwen, prachtige musea en mooie parken sieren de stad. Net buiten de stad ligt Old Town Alexandria met zijn bijzondere historic district. Daal je iets verder langs de Potomac River af naar het zuiden dan kun je het  geboortehuis van George Washington 'Mount Vernon' bezoeken.

 

Typisch Washington

Het beroemde White House, het statige State Capitol Building, het bijzondere Congres of Library en ga zo maar door. Washington is de thuisbasis van vele indrukwekkende gebouwen. Zelfs het station is de moeite waard te bezoeken, ook al ben je niet van plan met de trein te reizen. Al deze gebouwen en plekken zijn typisch voor de stad en zijn een bezoekje absoluut waard.
Klik  hier voor meer informatie

Grootse monumenten

In geen enkele stad vind je zoveel grootse memorials als in Washington. Alle grote en gedenkwaardige gebeurtenissen uit de geschiedenis van de VS en vele belangwekkende personen hebben hier een monument. Van Abraham Lincoln tot Martin Luther King, van de Holocaust tot de Vietnam oorlog.
Klik hier voor meer informatie

Een stukje geschiedenis

Bezoek een van de oude woningen van voormalige presidenten of het theater waar ooit Lincoln werd neergeschoten. Ga naar het huis van Frederick Douglass, geboren als slaaf en daarna in vrijheid  zijn leven heeft gewijd aan de afschaffing van de slavernij. Deze en meer interessante historische plekjes vind je in en rond de stad.
Klik hier voor meer informatie

Leuk om te doen

Zin in leuke dingen doen?  Maak een ritje in de Capital Wheel, ga lekker varen over de Potomac River of  breng een bezoekje aan  Old Town Alexandria. Er is meer dan genoeg te doen.
Klik hier voor meer informatie

Musea

Naar een museum hoef je in Washington niet lang te zoeken. Je vindt hier o.a. het vooraanstaande Smithonian, The Hirshhorn Museum and Sculpture Garden en The National Geographic Museum. Maar ook het International Spy Museum en The History of Cannabis Museum. 
Klik hier voor een overzicht van Smithsonian Institution Musea
Klik hier voor een overzicht van musea over moderne en klassieke kunst
Klik hier voor een overzicht van overige musea

Parken en dierentuinen

Langs de rivier zijn een paar mooie parken te vinden. Slenter door het groen en geniet van het water. Net ten noorden van Downtown vind je Rock Creek Park, een nationaal park en waar rustpunt is in alle drukte. Als je  hier toch in de buurt bent, vergeet dan niet de dierentuin. De Smithsonian’s National Zoo, gratis toegankelijk, heeft  meer dan 300 verschillende soorten dieren waaronder de Reuzenpanda.
Klik hier voor meer informatie