Home » Steden » San Francisco » Typisch San Francisco

Typisch San Francisco

Golden Gate Bridge

Toen de brug in 1939 geopend werd was het de langste en hoogste hangbrug van de wereld. Alhoewel dit vandaag de dag al lang niet meer zo is blijft de brug een trekpleister voor zowel de lokale bewoner als de toerist.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Fisherman's Wharf

Deze plek aan het water wordt voornamelijk door toeristen bezocht. Het bestaat niet uit één werf maar uit een verzameling van plekjes aan het water zoals PIER 39, Ghirardelli Square, Anchorage Square, het National Maritime Museum en Historic Hyde Street Pier. Dit is ook de plek waar je honderden zeeleeuwen op lui liggend op vlonders kunt bewonderen. Volg het geluid en de stank en je vindt ze zonder probleem.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Vanaf pier 39 heb je goed zicht op de honderden zeeleeuwen met bovendien een mooi zicht op de skyline van de stad

Coit Tower

Coit Tower gelegen bovenop Telegraph Hill is een ware icon van de stad. Vanaf het observatiedek bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het observatiedek is te bereiken met een lift. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Lombard Street

Lombard Street is een lange straat in het noorden van San Francisco en loopt van oost naar west. De straat op zich is niet echt bijzonder. Het is een drukke verkeersader. In het oostelijk deel van de straat verandert dit. Daar vind je een achttal scherpe haarspeldbochten die het hoogte verschil in de dit gedeelte van de stad overbruggen. Auto's kruipen langzaam omlaag voorzichtig manoeuvrerend tussen de bochten. Maar de auto’s rijden niet alleen daarom zo langzaam. Tientallen toeristen staan midden op de straat om foto’s te maken van dit bijzonder stukje straat waardoor de auto’s simpelweg niet harder kunnen rijden.
Klik hier voor de locatie

Alcatraz

Ooit een militair fort, een militaire gevangenis en een staatsgevangenis en nu een museum. Het gebouw ligt op het eiland Alcatraz. Naast de oude gevangenis staat hier ook de oudste nog steeds functionerende vuurtoren van de westkust van de VS. Je kunt een ticket boeken om het eiland te bezoeken. Dit bezoek kan gecombineerd worden met een rondleiding over het eiland. Het is belangrijk om vooraf te reserveren, de kaartjes zijn vaak maanden van te voren uitverkocht. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Alcatraz Island

zomaar een plekje op het eiland

Voormalige cellen in het complex

Alamo Square

Een park omringd door prachtige Victoriaanses huizen waaronder de beroemde Painted Ladies. Deze rij Victoriaanse huizen zijn geschilderd in zachte pasteltinten en zijn vaak het decor geweest in films en series waaronder de populaire tv-serie 'Full House'. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The Ferry Building

Dit historische gebouw was ooit dé poort tot San Francisco. Nog steeds bekleedt deze plek een centrale rol in de stad. Je kunt hier de boot, de trein, tram en bus pakken en vanaf hier elke buurt van de stad bereiken. In het gebouw zelf is een farmersmarkt en kleine winkeltjes waar ambachtelijke producten worden verkocht. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Historic Cable Car

Historic Cable Car

Ooit werden trolleys getrokken door paarden. De straten zijn steil in SF en daardoor erg glad tijdens en na een regenbui. Hierdoor gebeurden vaak ongelukken met paarden die uitgleden. Op zoek naar een betere oplossing kwam men op de cablecar. Deze trams, die de steile straten moeiteloos bedienden van betrouwbaar vervoer, zijn inmiddels een historisch en geliefd vervoermiddel. Maak een ritje op een van de drie routes en laat je al hangend of, als je geluk hebt, zittend vervoeren. 
Klik hier voor meer informatie