Home » Steden » San Francisco

San Francisco

San Francisco met zijn wereldberoemde Golden Gate Bridge, de levendige en altijd drukke Fishersman's Wharf, de historische Cable Car en de op een na grootste China Town in de VS is een liberale stad met een kleurrijke bevolking, leuke wijken en mooie parken. De sfeer is bijzonder relaxed en doet bijna dorps aan. Het is leuk om de stad wandelend te ontdekken en tussendoor gebruik te maken van het zeer toegankelijke openbaar vervoer. Zorg wel voor een goede conditie want de straten zijn hier steiler dan steil.

 

Typisch San Francisco

Als je aan San Francisco denkt dan denk je aan de Golden Gate Bridge. Deze iconisch brug is prominent aanwezig, zolang 'ie niet in wolken is gehuld, en een ware trekpleister en geliefd object om te fotograferen. Maar ook het beroemde Alcatraz, de voormalige gevangenis, of The Painted Ladies, een rij van Victoriaanse huizen in zachte pasteltinten behoren typisch tot deze stad.  En dan is er nog de  San Francisco Cablecar en de toeristische Fisherman's Wharf. 
Klik hier voor een overzicht van typische San Francisco plekjes
Klik  hier voor meer informatie

Wandel en ontdek

Trek je stevige schoenen aan, wees voorbereid op een paar gevoelige kuiten en ontdek al wandelend wat deze stad heeft te bieden. Kies uit een van de vele routes, met of zonder gids. Al wandelend ervaar je de stad het best, kun je echt bij de kleinste details stil blijven staan en optimaal genieten wat de stad te bieden heeft.
Klik hier voor meer informatie

Een bezoekje waard

Bezoek de oude hippie wijk Haight Ashbury, waar je nu wel een beetje moet zoeken naar de hippies van toen maar wat nog steeds een leuke buurt is om rond te lopen of ga naar Chinatown, de twee na grootste Chinese wijk in Amerika. Rij naar Twin Peaks View Point voor een adembenemend uitzicht over San Francisco of drink een kopje koffie bij het chique Cliff House waar je als bonus een prachtig uitzicht hebt over de kust en oceaan.  San Francisco heeft genoeg leuke plekjes die allemaal een bezoekje waard zijn.
Klik hier voor meer informatie

Musea

Prachtige musea en leuke exposities, San Francisco heeft er genoeg.  Aan jou de keuze wat je wilt zien of wilt beleven.
Klik hier voor een overzicht van musea over moderne en/of klassieke kunst
Klik hier voor een overzicht van overige musea

Parken en dierentuinen

Golden Gate Park is het grootste park van San Francisco. Het is enorm groot  en het heeft allerlei verschillende  ontspanningsmogelijkheden. Je hebt hier de beroemde Japanese Tea Garden maar ook de botanische tuinen, een golfbaan, voetbalvelden en zelfs twee heuse Nederlandse windmolens. Er is hier ook een veld waar je bizons kunt zien. Geen zin om iets te doen, dat kan ook. Daal Lekker neer op een van de vele grasvelden of op een bankje bij het water en geniet van al het groen om je heen. Ben je toevallig in een ander deel van de stad? Niet getreurd want er zijn nog veel meer parken waar je kunt genieten.
Klik hier voor meer informatie

Bijzondere trappen

Zeg je San Francisco dan zeg je steile straten. Al wandelend kun je vaak via een trap van de ene straat naar de andere straat klimmen. Een aantal van deze trappen zijn kleine kunstwerkjes geworden omdat deze op bijzondere manier versierd zijn maar er zijn er ook die je een verrassende blik laten werpen op de stad
Waar ze liggen? Klik hier om de ligging van een aantal van deze bijzondere trappen te zien.