Home » Steden » Palm Springs » Palm Springs - Musea

Musea

Palm Springs Art Museum

Het Palm Springs Art Museum bestaat uit 3 verschillende musea:

 1. Het Palm Springs Art Museum,  waar je (wisselende) collecties van moderne kunst kunt zien.
  Klik hier voor de ligging
 2. Het Palm Springs Art Museum Architecture and Design Center. wat in het teken staat van design en architectuur.
  Klik hier voor de ligging
  Naast het gebouw in downtown Palm Springs is er ook nog het Albert Frey huis te zien wat aan de rand van de stad ligt. Dit huis is gebouwd door de in Zwitserland geboren architect die bekend staat om zijn modernistische stijl. Zijn bouwstijl in Palm Springs heeft de bijnaam gekregen van 'woestijnmodernisme'.
  Klik hier voor de ligging
 3. De Faye Sarkowsky Sculpture Garden ligt in de Eric Johnson Memorial Gardens. Deze tuinen zijn onderdeel van het Palm Springs Art Museum

Klik hier voor de ligging.
Klik hier voor de website

Palm Springs Air Museum

In dit museum kun je vliegtuigen zien uit de tweede wereld oorlog, Korea oorlog en de oorlogen in Vietnam. Veel van de vliegtuigen zijn nog steeds luchtwaardig. De vliegtuigen kun je van dichtbij benaderen omdat ze niet zijn afgezet met afzetkoorden. Dagelijks worden een aantal vliegtuigen opengesteld voor het publiek om kijkje binnen te nemen. Sinds 2019 worden ook vluchten aangeboden voor het publiek met een viertal historische vliegtuigen. Voor een overzicht van alle activiteiten en tentoonstellingen kun je op de website terecht.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

Palm Springs Air Museum - foto gemaakt door Gillfoto

 

Coachella Valley History Museum

Je kunt in dit museum wat bestaat uit verschillende onderdelen leren over de geschiedenis van de stad. Hoe is de stad ontstaan, hoe leefde men hier in het verleden? Wat is de geschiedenis van de dadel, een vrucht die beschouwd wordt als een van de oudste gecultiveerde gewassen van de wereld? Dit zijn een paar van de dingen die je hier kunt zien.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Sunnylands Center & Garden

Het huis en de tuinen zijn in 1966 gebouwd in opdracht van Walter and Leonore Annenberg. Het huis heeft vele beroemde gasten gehuisvest, waaronder koninklijke bezoekers en vele Amerikaanse presidenten. Het wordt in de volksmond dan ook wel het Camp David of the West genoemd. In de tuinen vind je duizenden planten. Het is mogelijk om een kaartje te kopen voor alleen het huis of de tuinen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Historical Society Museum

Hier kun je het huis zien van de eerste pionier die zich vestigde in Palm Springs, The McCallum Adobe uit 1884. De McCallum's waren de eerste blanke bewoners op deze plek. Tot die tijd werd het gebied bewoond door de Cahuilla Indians.
The Cornelia White House is het tweede huis wat in beheer is van de Historical Society. Het dateert uit 1893. Het is het twee na oudste houten gebouw in Palm Springs. Het huis behoorde ooit toe aan oudste hotel van Palm Springs. Nadien is het in handen gekomen van Cornelia Whites die hier tot aan haar dood in 1961 heeft gewoond.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

Ruddy's General Store Museum - foto gemaakt door K M

 

Ruddy's General Store Museum - foto gemaakt door K M

 

Ruddy's General Store Museum

Jim Ruddy kocht in 1983 een museum in het Midwesten van Amerika. De spulletjes in het museum waren producten uit de crisis jaren van de vorige eeuw. Hij bouwde een museum in Palm Springs waar hij de spulletjes uit het opgekochte museum naar toe verhuisde. Hij bouwde een authentieke General Store na waar je je helemaal waant in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Alles spullen die je hier ziet komen echt uit de jaren van de Grote Depressie.
Het museum is alleen geopend van september tot mei en de toegangsprijs is ongeveer een dollar.
Klik hier voor de website (Facebook)
Klik hier voor de ligging

Agua Caliente Cultural Musuem  

Dit museum is bedoeld om een inkijkje te geven in de geschiedenis en cultuur van de Agua Caliente Band of Cahuilla Indianen. Je kunt er o.a. kennismaken met Agua Caliente-tradities zoals mandenvlechten en het maken van aardewerk. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Cabot's Pueblo Museum  

Tussen luxe resorts, winkelcentra, countryclubs en golfbanen kan het moeilijk zijn om je de harde realiteit voor te stellen waarmee de pioniers van de woestijn werden geconfronteerd.  Cabot Yerxa, die van 1913 tot aan zijn dood in 1965 op zijn boerderij werkte - nu het Cabot's Pueblo Museum met 35 kamers - beschreef het leven van degenen die deze harde realiteit onder ogen hebben gezien. Je kunt zijn huis bezoeken waar je naast een inkijkje in deze bijzondere boerderij ook een kleine tweehonderd artikelen kunt zien die hij geschreven heeft over het pioniersleven in deze regio.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

Cabot's Pueblo Museum gemaakt door K M

 

Elvis Honeymoon Hideaway

Dit huis is een van de weinige huizen in Palm Springs waar ooit een ster heeft gewoond en die je kunt bezoeken. Elvis heeft hier maar kort gewoond, van 1966 tot 1967 en heeft hier ook zijn wittebroodsweken doorgebracht. Alhoewel het sindsdien door anderen is bewoond heeft de huidige eigenaar het pand in de stijl teruggebracht  van de periode dat Elvis hier verbleef. De tours zijn dagelijks beschikbaar maar alleen na het maken van een afspraak.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging