Home » Steden » Palm Springs » Bezienswaardigheden in en om de stad

Bezienswaardigheden in en om de stad

Walk of Stars

Net als Los Angeles kent Palm Springs een straat waar sterren zijn vereeuwigd in de vorm van een ster op een stoeptegel. Het heet hier de Walk of Stars. Jaarlijks worden sterren aan de Walk of Fame toegevoegd.
Klik hier  voor de website
Klik hier voor de ligging

Celebrities Tour

Veel bekende filmsterren hebben een huis in Palm Springs. Een aantal van deze sterren zijn al lang overleden maar ook hedendaagse sterren hebben hun weg gevonden naar deze zonnige stad. Sommige van de verblijfplaatsen zijn bijzonder qua architectuur, anderen omdat er een speciaal verhaal achter schuil gaat. In een tweeënhalf uur durende bustour word je langs tientallen huizen van de sterren gevoerd terwijl een gids allerlei anekdotes en wetenswaardigheden vertelt.
Klik hier voor de website

Frank Sinatra

Marilyn Monroe

Palm Springs Historical Society walking tours

Al lopend door de stad laat de gids je kennismaken met bijzondere plekjes. Er zijn verschillende tours te boeken. Naast de vele wandelroutes zijn er ook fietstochten of privétours met een auto te boeken.
Klik hier voor de website
klik hier voor de ligging

Backstreet Arts District

Deze plek is een verzameling van lokale kunstenaars die hier hun kunstwerken vertonen. Je kunt hier lekker rondkijken, praten met de kunstenaars of een aankoop doen. Er is voor elk budget wel iets te vinden. De organisatie verzorgt elke eerste woensdag van de maand een Art Walk door de stad.

Klik hier voor de website  
Klik hier voor de ligging

Bijzondere architectuur

Palm Springs staat bekend om zijn architectuur. Naast dat er een museum is over architectuur zijn er ook veel huizen en gebouwen met een een opvallend modernistische uitstraling.
Klik hier voor een lijst van bijzondere architectuur

Beelden van sterren

Wil je een beeld zien van een grote ster die op de een of andere manier verbonden is met Palm Springs?  Klik hieronder op de naam om te zien waar je ze kunt vinden.

  • Marilyn Monroe - Dit gigantische beeld heeft op verschillende plekken gestaan in de VS en Australië. In 2020 komt het voorgoed terug naar een nog definitief te bepalen locatie in Palm Springs. De locatie hier aangegeven is de laatst aangemerkte door de gemeente. 
  • Lucille Ball  
  • Gene Autry
  • Sonny Bono

Palm Springs Windmill Park

Palm Springs Aerial Tram - foto gemaakt door Glenda and Ken

Aerial Tramway

Hoog gelegen, ten westen van de stad ligt het Mt San Jacinto State Park. Om hier vanuit Palm Springs te komen, pak je de Aerial Tramway. Deze grootste roterende kabelbaan van de wereld geeft een prachtig uitzicht op de omgeving.  De totale tocht is iets meer dan 4 kilometer lang.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Windmill Park

Ooit wel eens door een groot windmolen park willen rijden? Dat kan in het oudste commerciële windmolenpark van de Verenigde Staten wat 10 minuten ten noorden van de stad ligt. Tijdens de tour stop je op 10 verschillende plekjes, waaronder een plek waar windmolens staan die niet langer dienst doen, maar ook op een plek waar de molens in volle glorie opereren. Andere stops zijn o.a. een oude gasfabriek en een zonnepark.  Je krijgt voldoende gelegenheid om foto's te maken onderweg.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging