Home » Steden » Palm Springs

Palm Springs

Palm Springs, een oase midden in de woestijn, geflankeerd door hoge bergen van het Mt San Jacinto State Park en op nog geen anderhalf uur rijden van Los Angeles. Voor sterren van het witte doek was en is Palm Springs een toevluchtsoord tussen de drukke draaidagen door. Je vindt er luxe woningen, de Walk of the Stars, een leuk historisch centrum, aarlijks vinden hier ook een aantal gerenommeerde muziek en filmfestivals plaats.

Bezienswaardigheden in en om de stad

In en om de stad zijn een aantal leuke dingen te zien en doen. Zo is er een gezellig historisch centrum met allerlei winkeltjes en restaurants. Je vindt hier ook de Walk of Stars. Net buiten de stad kun je met de Palm Springs Aerial Tram genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.  
Klik hier voor het overzicht

Musea

Palm Springs kent een gevarieerd aanbod aan musea. Of je nu van kunst houdt, geïnteresseerd bent in vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog, nieuwsgierig bent naar de huizen van beroemde sterren, voor een kleine stad is hier keuze genoeg.
Klik hier om alle musea.

Natuur in en om de stad

De stad ligt midden in de woestijn wat de suggestie wekt dat de omgeving dor en droog is. Maar de woestijn heeft zo zijn eigen schoonheid. Er zijn verschillende plekjes waar je dit kunt ontdekken. Een bezoek aan de dierentuin behoort ook tot de mogelijkheden. Hier kun dieren zien die leven in de woestijnen van over de hele wereld.
Klik hier voor meer informatie

Winkelen

Je hoeft niet lang te zoeken naar winkeltjes in Palm Springs. In het historisch centrum van de stad, op Palm Canyon Drive zijn talloze winkeltjes en restaurantjes te vinden. Hoge palmen sieren de straat waardoor het shoppen een exotisch tintje krijgt. Op donderdagavond wordt de straat afgezet. Dan vindt hier het Villagefest plaats, een markt met allerlei kraampjes, kunstenaars en gezellige live muziek.
Klik hier voor de ligging
Voor wie van luxe houd: Op een 20 minuutjes rijden van Palm Springs ligt Palm Desert. Hier vind je de "Rodeo Drive of the Desert", het El Paseo Shopping District.
Klik hier voor de ligging

Festivals

Er vinden veel evenementen plaats in Palm Springs. Klik op de evenementenkalender aan de rechterzijde voor meer informatie. Een drietal evenementen zijn dusdanig groot en wereldwijd bekend dat we die hier apart benoemen:

Foto banner gemaakt door Patrick Nouhailler