Home » Steden » New York » Typisch New York

Typisch New York

Statue of Liberty

Misschien wel het meest iconische beeld van Amerika, het Vrijheidsbeeld. Gelegen net ten zuiden van Manhattan op Liberty Island.  Vaak wordt een bezoek aan het Vrijheidsbeeld gecombineerd met een bezoek aan Ellis Island omdat je met de ferry hier toch langs komt. Je kunt een ticket kopen om in 'het voetstuk' van het beeld het museum te bezoeken. Voor wie een goede conditie heeft is er zelfs de mogelijkheid om de klim te maken tot aan de 'kroon' van de dame.
Let op: tickets om het Vrijheidsbeeld van binnen te bezoeken, zowel het museum en de 'kroon' zijn alleen van te voren te koop. Voor een bezoek aan de 'kroon' zijn maar een beperkt aantal kaartjes per dag  beschikbaar. Het is aan te raden om deze ruim van te voren te boeken. Op het eiland zelf kun je geen tickets kopen om het beeld te bezoeken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Vrijheidsbeeld

Brooklyn Bridge

Deze prachtige brug verbindt het eiland Manhattan met Brooklyn. Het is mogelijk om via het speciale voetgangersgebied, wat boven de rijbaan ligt, over de brug te wandelen. Trek wel wat tijd uit voor een wandeling van de ene naar de andere kant want de brug op zich zelf is al 2 kilometer lang. Een wandeling biedt je een spectaculair uitzicht op Downtown Manhattan, de East River met zijn vele pieren en kades en Brooklyn.
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de locatie

Empire State Building

Tot 1971 het hoogste gebouw ter wereld, nu nog steeds het twee na hoogste gebouw in New York. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht over New York op de 86ste en de 102de etage. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Times Square

Wellicht door toeristen het meest bezochte stukje New York. Het ligt in het hart van Broadway met zijn vele theaterproducties. Het plein is 24/7 druk, de vele billboards zijn mega groot, de lichten flikkeren dag en nacht en straatmuzikanten spelen hier in de meest bizarre outfits. Het is moeilijk om hier de echte New Yorker te spotten. Die blijven het liefst ver weg van deze plek, met uitzondering als zij naar het theater gaan of op New Years Eve. Op New Years Eve is Times Square voor iedereen, toerist en New Yorker 'The place to be'. Op het plein kijken dan duizenden mensen, thuis via de buis miljoenen, naar de Times Square Ball. De Times Square Ball wordt net voor middernacht langzaam via een vlaggenmast naar beneden gebracht om precies als de klok 12.00 uur slaat de grond te laten raken. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Een immense vlag hangt aan de gevel van de NY Stock Exchange op Wall Street

Wall Street

Deze straat in New York ligt in het meest historische stukje van Manhattan. In en rond de straat is van alles te zien wat met het ontstaan van Manhattan te maken heeft. Op de hoek van Broad en Wall Street vind je de bekende NY Stock Exchange, in de volksmond beter bekend als Wall Street. Hier recht tegenover staat Federal Hall, het eerste Capitol gebouw van Amerika waar vanuit het land werd geregeerd en waar George Washington als eerste president van de Verenigde Staten is ingehuldigd.
Klik hier voor informatie over een inside tour op Wall Street
Klik hier voor de locatie

Ellis Island

12 Miljoen immigranten zijn tussen 1892 en 1954 door de poorten van het immigratiecentrum gestapt op Ellis Island. Daar werd bekeken of zij door mochten reizen naar het vaste land. Bij het onderzoek hoorde een medische keuring. Was men te ziek dan werd men niet toegelaten. Hoe deze procedure in het werk ging kun je zien als bezoeker aan Ellis Island. De historische gebouwen zijn nu één groot museum waar je al lopend door de verschillende vertrekken en aan de hand van een korte uitleg kunt ervaren wat een immigrant allemaal door moest maken voor zij verder konden reizen.
Je kunt op het eiland ook zoeken naar eventuele verwanten die ooit de trip naar Amerika hebben gemaakt. Daar is een grote database die je met hulp maar ook zelfstandig kunt doorzoeken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Ellis Island