Home » Steden » New York » New York - Leuk om te doen

New York - Leuk om te doen

Observatieplatforms

One World Observatory

Waar ooit de Twin Towers stonden, staat nu het One World Trade Center. Op verdieping 100, 101 en 102 is een observertory voor bezoekers. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Het gebouw is het hoogste van het westelijk halfrond. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

One World Observatory

Rockefeller Center - Top of the Rock

In de winter vind je hier de meest beroemde ijsbaan en kerstboom van New York, in de zomer is het één groot horeca gebeuren mmet allemaal terrasjes. Binnen vind je een groot winkelcentrum, exposities, kantoren en een groot observatiedeck. Je kunt een rondleiding boeken of alleen een kaartje kopen voor het observatiedeck, Top of the Rock.
Klik hier voor de website
Klkik hier voor de locatie

Edge (Hudson Yards)

Dit gebouw is het hoogste uitkijkpunt van het westelijk halfrond. Het heeft een groot driehoekig uitstekend buiten observatiedek op de 100ste verdieping. Voor wie van een uitdaging houdt: Je kunt ook de toren beklimmen. Als je boven bent aangekomen kun je (je zit gelukkig wel vast aan een touw) vooroverbuigend onbelemmerd naar de omgeving en naar beneden kijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

One Vanderbilt's Summit

The Summit at One Vanderbilt is sinds oktober 2021 geopend voor het publiek. Dit gebouw, gelegen naast Grand Central Station, heeft een volledige glazen lift die je naar 370 meter hoogte brengt. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op o.a. het Empire State Building en Lower Manhattan. Er zijn een drietal verdiepingen waar je verschillende ervaringen kunt beleven. Een van de meest bijzondere is  het observatiedek met reflecterende spiegelwanden en glazen vloeren. Ook zijn er zogenaamde ‘skyboxen’, geheel van glas, die je recht naar de straten beneden laten kijken.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Empire State Building

Tot 1971 het hoogste gebouw ter wereld, nu nog steeds het twee na hoogste gebouw in New York. Bezoekers kunnen genieten van het uitzicht over New York op de 86ste en de 102de etage. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Overig Leuk om te doen

Central Carriage Rides

Een romantisch ritje in een koets door Central Park
Klik hier voor de website van Central Park Carriage Rides & Tours
Klik hier voor de website van NYC Horse Carriage Rides™
Klik hier voor de locatie

Central Carriage Rides - een koets die wacht op iemand die een ritje wil maken

Staten Island Ferry

Waai even lekker uit en geniet van prachtig uitzicht op New York vanaf het water voor niets met de Staten Island Ferry. De Ferry is namelijk helemaal gratis. Daar komt bij dat de boot elke 30 minuten dag en nacht vaart. Gedurende de spitsuren gaat 'ie zelfs om de 15 minuten maar dan is de boot wel afgeladen. Wil je in wat meer rust genieten van de trip vermijd de spitsuren. Een enkele reis duurt ongeveer 25 minuten.
Klik hier voor de websit
Klik hier voor de locatie

Roosevelt Island

Vaak wordt dit eiland vergeten. Toch ligt het op korte afstand van Manhattan en het is zeker een bezoekje waard. Niet alleen omdat je hier het prachtige The Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park vindt en een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Manhattan maar ook omdat de trip naar het eiland een ware ervaring is. Om naar het eiland te komen kun je namelijk de tram nemen. Niet zomaar een tram maar een die aan kabels langs de Ed Koch Queenboro Bridge over de East River glijdt.  Voor wie liever met de auto/taxi naar het eiland gaat, geen probleem, het eiland is verbonden door een brug met Manhattan.
Klik hier voor de website van de tram
Klik hier voor de website van The Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park
Klik hier voor de locatie van het station van de tram in Manhattan

The tour at NBC Studio's

Altijd al achter de schermen willen kijken bij NBC waar shows als Saturday Night Live, The Tonight Show StarringJimmy Fallon, Late Night with Seth Meyers etc. worden opgenomen? NBC biedt op verschillende tijden rondleidingen. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Katz's Delicatessen - van o.a. de film "When Harry Met Sally"

Deze delicatesse winkel waar je de lekkerste broodjes en andere maaltijden met vlees kunt eten, in een setting die al jaren een grandioos succes is, bestaat al sinds 1888. Het restaurant is sinds het begin in handen van een en dezelfde familie. Het is een waar begrip in New York. Het is bijzonder populair bij de New Yorkers maar ook toeristen. Het heeft ook vaak dienst gedaan als backdrop in Hollywood films waaronder de film "When Harry Met Sally" waar Meg Ryan deze beroemde scene opvoert. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Strawberry Fields Memorial & The Dakota

Aan de oostzijde van het noorden van Central Park ligt de Dakota Building. Dit is het gebouw wat o.a. is gebruikt in de film Ghostbusters. Het is vooral ook bekend omdat hier op 8 december 1980 John Lennon voor de hoofdingang van het gebouw is neergeschoten. Van 1973 tot 1980 woonde John Lennon samen met Yoko Ono  in dit gebouw.

Dakota Building - hoofdingang waar Lennon is neergeschoten

Strawberry Fields in Central Park

foto banner: gemaakt door Smart Destinations