Home » Steden » Nashville » Nashville - Whiskey uit Nashville

Nashville - Whiskey uit Nashville

Jack Daniels Distillery

Wereldberoemd vanwege zijn onderscheidende zwarte label en vierkante fles, is de whisky van Jack Daniel een iconisch Amerikaans symbool geworden. Breng een bezoek aan de plaats waar het allemaal begon, de Jack Daniel Distillery, de oudste geregistreerde distilleerderij in de Verenigde Staten!
In 1863 begon Daniel whisky te maken in Lynchburg, Tennessee. De sleutel tot het succes van de whisky, geloofde Daniel, was dat het gemaakt was met koel, puur, ijzervrij bronwater uit een grot op het terrein. Tot op de dag van vandaag wordt Jack Daniel's alleen gemaakt met behulp van dit water. De Jack Daniel Distillery-tour laat je zien hoe de legendarische No. 7 is gemaakt.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Nelson’s Green Brier Distillery

De wortels van deze distilleerderij reiken terug tot de jaren 1800, toen Charles Nelson, een Duitse immigrant, in de late jaren 1800 whisky begon te produceren in Greenbrier, Tennessee. Het was zo populair dat hij in 1885 alleen al 2 miljoen flessen whisky verkocht. Hij stierf in 1891 en zijn vrouw Louisa nam het over, maar in 1909 dwong de Prohibition haar om met de zaak te stoppen. Bijna 100 jaar later starten de nazaten van Charles, de broers Andy en Charlie Nelson, het bedrijf opnieuw op maar nu in Nashville. Bezoekers zijn welkom om de distilleerderij en het proeflokaal te bezoeken. Ook worden er rondleidingen aangeboden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

George Dickel Distillery Visitor Center
(foto gemaakt door Brian Stansberry (photographer) [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]

George Dickel Distillery

In 1870 gebruikte George A. Dickel het water van Cascade Springs om zijn eerste fles te distilleren. Diezelfde traditie van het gebruik van bronwater wordt tegenwoordig nog steeds toegepast op elke fles van deze gewaardeerde Tennessee-whisky. Bezoek de George Dickel-distilleerderij om de geschiedenis van hun whisky en het proces van de creatie ervan te ontdekken door malen, gisten, fermenteren en distilleren.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie