Home » Steden » Nashville » Nashville - Overige musea

Nashville - Overige musea

Musea klassieke en moderne kunst

The Parthenon

The Parthenon is een replica van het beroemde gebouw uit Athene. Het werd ooit gebouwd ter ere van de Tennessee Centennial Exposition in 1897. Binnen worden de muren geflankeerd door schilderijen van Amerikaanse kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw. In 1990 is het beeld Athena Parthenos in het midden van het gebouw geplaatst. Dit is een replica van het verloren gegane beeld van de godin Athene. Het beeld is ruim 7 meter hoog en neemt een prominente positie in binnen in het Parthenon.
Klik hier voor de ligging

The Frist Center for the Visual Arts

The Frist Center for the Visual Arts is gevestigd in een voormalig U.S. Postal Service Office. Dit art deco-stijl gebouw huisvest kunst uit de regio maar ook van andere delen in de wereld. Elke 6 tot 8 weken worden nieuwe werken getoond.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Fisk University Galleries

De Carl Van Vechten Gallery, gevestigd in de Fisk University Galleries toont zo'n 100 schilderijen, tekeningen, foto's en sculpturen van kunstenaars als Stieglitz en O'Keeffe tot Cézanne, Picasso en Rivera. De Aaron Douglas Gallery, ook onderdeel van de Fisk University Galleries, toont werken van Afro-Amerikaanse kunstenaars.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

OZ Arts Nashville

In een oude sigaarfabriek gevestigd non-profit art center waar beeldende kunst in elke vorm wordt getoond. Het centrum biedt met name een podium voor artiesten die niet mainstream werk laten zien.
Klik hier
 voor de website
Klik hier voor de locatie

Mary Hong Studio

Mary Hong is een kunstenares die zich heeft gespecialiseerd in glaskunst. In haar studio kun je talloze van haar kunstwerken bewonderen en kopen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

The Arts Company

Atelier waar moderne en vernieuwende kunst wordt getoond in de breedste zin. Je kunt er foto-exposities, sculpturen en schilderkunst zien van zeer bekende tot opkomend talentvolle artiesten.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

21c Museum Hotel

Een hotel, restaurant en museum alles in een gebouw. Je kunt er dus slapen en eten maar ook naar het museum waar exposities worden getoond van artiesten uit de 21ste eeuw. Het museum is 24/7 open het hele jaar door en is gratis toegankelijk voor iedereen. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Overige Musea

Tennessee State Museum

Tennessee State Museum werd in 1937 opgericht om het verhaal van de staat Tennessee te vertellen. Er is 60.000 vierkante voet ruimte gereserveerd voor permanente tentoonstellingen en nog eens 10.000 voor tijdelijke tentoonstellingen. Het verhaal begint bij de pre-kolonisatie en gaat door tot in de 20e eeuw. Je kunt meer te weten komen over president Andrew Jackson en de Amerikaanse burgeroorlog. Er is een verzameling uniformen, wapens en vlaggen uit de burgeroorlog die een van de grootste collecties in de VS is.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Lane Motor Museum - foto gemaakt door Rain0975

Lane Motor Museum

Je vindt Lane Motor Museum op de plek waar ooit de bekende Sunbeam Bakery gevestigd was. De bakkerij is er niet meer, maar als je het Lane Motor Museum bezoekt, zul je zien dat veel van de originele kenmerken bewaard zijn gebleven.
Jeff Lane opende het motormuseum in 2002 na een levenslange liefde voor auto's, hij begon met het doneren van zijn eigen verzameling auto's aan het museum. De auto's zijn voornamelijk Europees en vormen de grootste verzameling van dergelijke auto's in de Verenigde Staten. Veel van de auto's in de showroom zijn in goede staat, maar je vindt hier ook auto's die in zo'n goede staat verkeren.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The Tennessee Agricultural Museum

Het Tennessee Agricultural Museum bevindt zich op het terrein van het Ellington Agricultural Center. Het museum beschikt over een hele reeks landbouwproducten uit de 19e en 20e eeuw. De tentoonstelling vind je in een oude plantage schuur. Buiten is een boerderij, verschillende tuinen en een speciaal natuurpad.
Klik hier voor de website

Klik hier voor de locatie

Foto banner: afkomstig van  https://www.flickr.com/photos/flc/