Home » Steden » Nashville » Nashville - Musea over muziek

Nashville - Musea over muziek

The Country Music Hall of Fame

In The Country Music Hall of Fame toont de geschiedenis en de tradities van de countrymuziek door middel van tentoonstellingen, presentaties en educatieve programma's. Het wordt gezien als een van de belangrijkste attracties van Nashville. Het museum heeft een grote verzameling muziekmemorabilia.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The Musicians Hall of Fame & Museum

De Musicians Hall of Fame & Museum eert alle musici die een rol hebben gespeeld van de tijd dat opgenomen muziek werd geïntroduceerd tot op de dag van vandaag. Artiesten worden genomineerd door de American Federation of Musicians en worden vervolgens opgenomen in de Hall of Fame. Het gaat om allerlei professionals in de muziekindustrie, zoals songwriters, zangers, producers en technici, ongeacht het genre.
Bezoekers kunnen kennismaken met de geschiedenis van het beroemde Historic Nashville Municipal Auditorium waar The Musicians Hall of Fame & Museum in is gevestigd, maar ook foto's en biografieën van de muzikanten bekijken die een plaatsje hebben in de Hall of Fame.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Foto's: 1. Johnny Cash en Patsy Cline Museum,  2. Inside the Johnny Cash Museum

Johnny Cash Museum

Het Johnny Cash Museum viert het leven van een van de grootste legendes van muziek en is een bekroond museum van wereldklasse ter ere van de zanger. Het Red Brick-museum, gelegen op 3rd Avenue in Nashville, biedt een fantastische collectie memorabilia, foto's, documenten en persoonlijke spullen uit het leven van Johnny Cash.
Het museum volgt het verhaal van het buitengewone leven van Cash en toont zijn lange en indrukwekkende carrière aan de hand van moderne multimediatechnologie. Bezoekers kunnen onder anderen ook luisteren naar een opname die Cash heeft gemaakt samen met Elvis.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Patsy Cline Museum

Boven het Johnny Cash museum is het Patsy Cline Museum gevestigd. Patsy Cline stierf op zeer jonge leeftijd, ze werd maar 30 jaar oud. Desondanks drukt ze een onuitwisbaar stempel op de Country Music en blijft het een van de grootste namen in de geschiedenis van het land. Het Patsy Cline Museum toont het leven van de legendarische zangeres en biedt honderden nog nooit eerder vertoonde artikelen, persoonlijke bezittingen, video's en meer.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Fontanel Mansion

Eens de thuisbasis van de megastar Barbara Mandrell, nu is de Fontanel Mansion o.a. een museum waar je als bezoeker een kijkje kunt nemen hoe deze grote ster leefde. Aan de hand van een reeks memorabilia, foto's en andere interessante persoonlijke voorwerpen kun je meer te weten komen over het leven van Barbara Mandrell.
In het huis kun je ook de privécollecties van de huidige eigenaren, Dale Morris en Marc Oswald, zien.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Willie Nelson and Friends Museum and General Store

Willie Nelson and Friends Museum and General Store

Dit museum staat in het teken van Willie Nelson. Je ziet niet alleen de persoonlijke items van Willie Nelson, maar ook die van zijn vele vrienden, waaronder Patsy Cline, Waylon Jennings, Faron Young, Dolly Parton, Porter Wagoner, Webb Pierce, Barbara Mandrell, Kenny Rogers, Dottie West, Mel Tillis, Marty Stuart, Connie Smith, Ronnie Milsap, Jeannie Seely, David Frizzell, Shelly West, Lefty Frizzell en vele anderen. Een museumtour toont een reeks van enkele van de grootste sterren van de traditionele countrymuziek! 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

George Jones Museum

George Jones is een  van de grootste country zangers die Amerika heeft gekend. Hij heeft meer top 40 hits en heeft vaker op de Billboard Chart gestaan dan welke country artiest ook. Het museum toont zijn carrière en vertelt zijn persoonlijke verhaal aan de hand van talloze voorwerpen en foto's.
Klik hier voor de website 
Klik hier voor de locatie