Home » Steden » Nashville » Nashville - Geschiedenis

Nashville - Geschiedenis

Tennessee State Capitol Building

Tennessee State Capitol is een van de oudste State Capitol gebouwen van het land en is nog steeds in functie. Het gebouw is ontworpen in een Griekse Revival-stijl door de zeer bekende architect William Strickland. Deze stierf tijdens de bouw van de Capitol Building. Hij kreeg een graf in het noordelijk deel van het gebouw. Je kunt een rondleiding volgen door de State Capitol waar je door verschillende kamers wordt geleid. Je ziet ook Huis van Afgevaardigden en de oude staatsbibliotheek tijdens deze tour. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Tennessee State Capitol Buidling

The Belle Meade Plantation

De Belle Meade Plantation is doordrenkt van geschiedenis en een rondleiding in Nashville is zowel leuk als leerzaam. Je begint met een rondleiding door het herenhuis, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het landhuis en de omgeving. Als u dit hebt voltooid, kunt je andere gebouwen bekijken, zoals de zuivelfabriek, het koetshuis, de zuivelfabriek en tuinen. Er is ook een wijnmakerij en restaurant.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Andrew Jackson’s Hermitage

Tussen 1829 en 1837 was Andrew Jackson de president van de V.S. Hij was de zevende president en een die geliefd was door zijn landgenoten vanwege zijn natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Een wandeling door de Hermitage van Andrew Jackson geeft je inzicht in zijn kleurrijke leven.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Belmont Mansion

Dit gerestaureerde herenhuis, ook wel bekend als het Acklen House, is het grootste overgebleven huis uit de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog. De geschiedenis van het huis draait om het leven van een vrouw: Adelicia Hayes Franklin Acklen Cheatham die leefde tijdens de burgeroorlog. Ze werd weduwe tijdens deze oorlog en moest haar gezin zien te onderhouden. Adelicia onderhandelde in het geheim met zowel de Unie als de Zuidelijke autoriteiten om haar katoen te verkopen. Zij was een vernieuwende en visionaire vrouw. Tijdens een tour door het huis leer je meer over haar leven.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Belmont Mansion

Fort Nashborough

In 2017 is het nieuwe en het interpretatieve centrum Fort Nashborough geopend. Het is een replica van het allereerste fort wat hier ooit gebouwd is en het ontstaan van Nashville markeert. Het laat zien hoe de kolonisten leefden en werkten. Het fort is gratis te bezoeken.
Klik hier voor de locatie

Battle of Franklin Trust

Net ten zuiden van Nashville gelegen in het plaatsje Franklin ligt de Battle of Franklin Trust, een verzameling van een drietal historische landmarks. Hier kun je meer te weten komen over de rol die Nashville heeft gespeeld ten tijden van de Amerikaanse Burgeroorlog. Er zijn dagelijks verschillende rondleidingen mogelijk. 
Klik hier voor de website 
Klik hier voor de ligging

Fort Negley

Fort Negley is het grootste inlands stenen fort dat tijdens de burgeroorlog is gebouwd door de Union. De restanten liggen nu in een park wat onderhouden wordt door de overheid. Op het terrein is een Visitor Center. Dit Center is dagelijks geopend (meeste dagen vanaf 12.00 uur) m.u.v. de zondagen. Vanaf de heuvel heb je mooi uitzicht over de stad. 
Klik hier voor de ligging

Fort Negley

Foto Banner: Jim Bowen from Zhenhai, China [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]