Home » Steden » Nashville

Nashville

Music City, oftewel Nashville, lijkt het allemaal te hebben, muziek, talloze cafeetjes, een ruime keuze uit een aantal mooie en leuke musea en een geschiedenis die teruggaat tot de vroege dagen van Amerika. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte grote stad. Breng een bezoekje aan The Country Music Hall of Fame & Museum of aan aan het Parthenon, een fullsize replica van het beroemde bouwwerk uit Athene en sluit de dag af met een bezoek aan een van de vele café's met live-muziek op Broadway.  

Typisch Nashville

Broadway, een oude studio, een printshop, een supermodern conventiecentrum, een oude stoomboot en natuurlijk een Walk of Fame, een opsomming van dingen die typisch Nashville zijn. De John Seigenthaler Pedestrian Bridge is dit ook. Deze langste voetgangers brug van Amerika is vooral leuk om te zien in de avonduren, dan is ‘ie namelijk fel verlicht in de meest vrolijke kleuren.
Klik hier voor meer informatie

Geschiedenis

Nashville kent een rijke historie. Dit zie je terug in een aantal plekken die tot de tijd voor de Amerikaanse burgeroorlog terug gaat. Je kunt een prachtige oude plantage bezoeken of huis bekijken van de 7de Amerikaanse president, Andrew Jackson. 
Klik hier voor meer informatie

Muziek

Denk je aan Nashville dan denk je aan muziek. We hebben de meest bekende plekjes waar je kunt genieten van muziek voor je op een rijtje gezet.
Klik hier voor een overzicht van overige musea

Musea

Er is een overvloed aan musea, met name op het gebied van de muziek. Maar daarnaast zijn er ook nog een aantal anderen die zeker een bezoekje waard zijn. Ben je gek op moderne kunst, neem dan een bezoekje aan het 21c Museum Hotel . Gratis en waarschijnlijk de enige plek waar je 24/7 kunst kunt bewonderen in een museum. Meer geïnteresseerd in het landleven, breng dan een bezoekje aan Tennessee Agricultural Museum.
Klik hier voor een overzicht van musea over de muziekindustrie
Klik hier voor een overzicht van de overige musea

Parken en dierentuinen

Nashville is buiten downtown een vrij groene stad. Veel bomen en ander groen. Ook is er een mooie botanical garden, een paar grote parken en een groot meer waar je aan en op kunt recreëren. En, zoals elke grote stad, heeft ook Nashville een dierentuin.
Klik hier voor meer informatie

Whiskey uit Nasvhille

Niet een, niet twee maar wel drie grote bekende destilleerderijen zijn in Nashville te vinden waaronder de wereldberoemde Jack Daniel's. Bij alle drie is een tour te boeken die je laat zien hoe de whisky hier gemaakt wordt.
Klik hier voor meer informatie.