Home » Steden » Miami » Typisch Miami

Typisch Miami

Historische huizen met ieder een heel eigen verhaal, moderne graffiti verheven tot kunst, levensgroot en kleurrijk, een Holocaust Memorial gelegen in een vredige groene tuin, dit is in het kort wat Miami biedt aan bijzondere plekjes. Bijzonder omdat het in schril contrast staat met de uitbundige beach en nighlive scene waar Miami zo om bekend staat.

The Wynwood Walls

Midden in het Art district van de wijk Wynwood vind je The Wynwood Walls.
The Wynwood Walls is een verzameling van een 'wisselende' streetart op muren die staan in een speciaal parkje. Het is kleurrijk en inspirerend. Op het terrein zijn ook twee gebouwen met wisselende exposities en een winkel waar je streetart gerelateerde souvenirs kunt kopen. 
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Kleurrijke Wallart - Wynwood Walls

The Barnacle Historic State Park

De Barnacle, gebouwd in 1891,toont je een blik op het pioneersleven uit een tijd dat je dit gedeelte van Miami alleen per boot kon bereiken. Het ligt aan de oever van Biscayne Bay en behoorde toe aan Ralph Middleton Munroe, een van de charmantste en invloedrijkste pioniers van Coconut Grove. Munroe heeft het bos op het land nooit willen aantasten. De wegen die noodzakelijk waren om naar het huis te komen legde hij zo smal mogelijk aan om zo bomen te sparen. Om die reden kun je hier vandaag de dag eeuwenoude bomen op dit grondgebied bewonderen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Deering Estate

Deering Estate is een historische locatie waar bezoekers deel kunnen nemen aan kanotochten, 'butterfly walks' en andere wandelingen in de natuur. Op het landgoed zijn fossielen gevonden die meer dan 50.000 jaar oud zijn. Als bezoeker kun je deze van dichtbij bekijken. De historische huizen van de Estate zijn open voor het publiek. Dagelijks worden rondleidingen verzorgd.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Ancient Spanish Monastry

Dit oorspronkelijke Spaanse klooster is van het jaar 1141. In 1925 besloot de krantenmagnaat William Hearst bij een bezoek aan Spanje het klooster te kopen. Hij liet het op miniscule wijze afbreken en in kisten verschepen naar New York. Door financiële problemen zijn de kisten wat Hearst betreft nooit verder gekomen dan de haven van New York. In 1952 werd het klooster (nog steeds in kisten verpakt in New York) opgekocht en naar Miami gebracht. Daar is het opnieuw opgebouwd. In 1964 is het klooster opgekocht door een miljonair en cadeau gedaan aan de bisschop van Florida. Het is mogelijk het klooster te bezoeken en/of deel te nemen aan een rondleiding.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Foto's: 1. Ancient Spanish Monastry (foto gemaakt door Daderot [CC0]  2. Venetian Pool (foto gemaakt door socialBedia)

Holocaust Memorial Miami Beach

Een aantal overlevenden van de Holocaust besloot in 1984 ter nagedachtenis een monument op te richten. De Holocaust Memorial Miami Beach bestaat o.a. uit een grote muur waar de namen van degenen die zijn omgekomen in staan gegrift. Je kunt het monument aan de hand van een self-guided tour bezoeken maar het is ook mogelijk met een gids het monument te bekijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Venetian Pool

The Venetian Pool, gelegen in Coral Cable, is niet zomaar een zwembad. In 1926 besloot men een oude groeve, waar ooit koraalrots gemijnd werd, om te vormen tot een zwembad gevuld met bronwater. Het geheel kreeg werd in Italiaanse sfeer aangekleed. Het was direct een grote succes. Menige beroemdheid heeft hier ooit een duik genomen.
Ook vandaag de dag is het een populaire bestemming. Het zwembad wordt dagelijks met vers water gevuld door een onderliggende bron. Het is (tegen betaling) 7 dagen per week open. 
Tip: Als het even kan vermijd dan het weekend. Vooral op mooie zonnige dagen kan het hier erg druk zijn.
Klik hier voor de locatie

Cauley Square

Cauley Square is een historisch dorpje waar nu shops en restaurants zijn gevestigd. Het is gelegen in een mooi tuin met wandelpaden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Versailles - The world most famous Cuban restaurant

Hier kun je de authentieke Cubaanse keuken proeven. Dit restaurant is een begrip in Miami en de culinaire wereld. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Foto van Marlin Park (gemaakt door Eric Kilby)

Marlins Park Tour

Sportfan of niet, een tour door het stadium van het beroemde Marlin Baseball team is zeker de moeite waard.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Jungle Island

Midden op Watson Island vind je Jungle Island. HIer kun je op allerlei manieren vermaakt worden. Zo kun je jezelf proberen uit een escape room te bevrijden, een Super Flight boeken of wilde dieren zien tijdens de Jungle Adventure. Heb je het warm gekregen dan is een bezoek aan het waterpark een idee.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie