Home » Steden » Miami » Miami - Leuke wijken

Miami - Leuke wijken

Miami is rijk aan een aantal kleurrijke en gezellige wijken. Van wijken waar de vele immigranten uit Zuid-Amerika en Cuba wonen tot de meer westerse wijken als Miami Beach met zijn beroemde Art-Deco gebouwen. 
We hebben 8 wijken voor je uitgelicht.

Miami Design District

Omringd door wijken als Buena Vista, Upper Eastside, Edgewater, Midtown en Wynwood, is het Design District een van de meest trendy postcodes van Miami. Je vindt hier talloze pakhuizen die zijn gerenoveerd tot chique showrooms vol met innovatieve meubelontwerpen en galerieruimtes.
Klik hier voor de ligging.

Zelfs waar gebouwd wordt zijn de objecten kleurig beschilderd in Wynwood

Wynwood

Deze wijk is sinds 2009 omgetoverd tot een inspirerende kleurrijke artistieke wijk. Bijna elke muur in de wijk is voorzien van streetart, je vindt er talloze eethuisje, vaak door Puerto Ricanen gerund, en vele galeries.
Hip en levendig kenmerken deze wijk.
Klik hier voor de ligging

Little Havana

Het epicentrum van de Cubaanse cultuur in Miami vind je in Little Havana. Nadat vele Cubaanse vluchtelingen zich in deze buurt vestigden groeide het uit tot een politieke en culturele plek in de stad en is dat is het nog steeds. Veel oudere Cubaanse immigranten ontmoeten elkaar in Versailles, een van de beste Cubaanse restaurants in Miami, om herinneringen te delen en de Cubaanse politiek te bespreken. Veel oudere Cubaanse mannen ontmoeten elkaar ook in Domino Park voor een spelletje domino's en een praatje over de goede oude tijd.
Klik hier voor de ligging

In Little Havana kun je zien hoe een echte Cuban Sigar wordt gemaakt.

Coral Gables

Coral Cables staat bekend als “The City Beautiful. De wijk is groen, vol bomen, bloemen en en andere natuurlijke elementen waardoor het een parkachtig uiterlijk heeft. Bezoek 'Miracle Mile' waar talloze restaurantjes, bars, boetieks, art-galeries zijn te vinden. Door het historisch verleden is er veel te zien en doen. 
Klik hier voor de ligging

Coconut Grove

Een wijk, zoals men zegt, met de perfecte balans tussen een relaxte en romantische sfeer. Je vindt er vele kleine tot grote restaurantjes en het Peacock Park, wat helemaal doorloopt tot aan de jachthaven. Voor wie van shoppen houdt wordt niet teleurgesteld in deze wijk. Je vindt hier een aantal unieke specialty shops en bijzondere boetiekjes.
Klik hier voor de ligging

Foto's: 1. De avond valt on Ocean Drive in Miami Beach   2. Downtown Bayside Marketplace met zijn vele terrasjes en live muziek.

Miami Beach

Denk je aan Miami dan is de kans groot dat je een plaatje van deze wijk voor je ziet. Het ligt aan een prachtig strand, heeft een strandpark waar gelopen, gesport en geluierd wordt en dan is er ook nog het beroemde Art Deco District met de pastelkleurige Art Deco gebouwen. Heb je geluk dan zie een old-timer voorbij rijden om het plaatje helemaal compleet te maken.
Klik hier voor de ligging

Downtown Miami

Wellicht niet de eerste wijk waar je aan denkt als je Miami wilt ontdekken maar deze wijk is zeker de moeite waard te bezoeken. Je vindt hier de heerlijkste restaurantjes en andere uitgaansgelegenheden zoals het historische Olympia Theater. Ook is hier het levendige Bayfront Park met het Bayfront Park Amphitheatre. 
Klik hier voor de ligging