Home » Steden » Memphis » Parken en dierentuinen

Parken en dierentuinen

Mud Island River Park

Mud Island is een klein schiereiland in Memphis en omgeven door de rivier de Mississippi aan de ene kant en de Wolf River Harbor aan de andere kant. Aan de zuidkant van het eiland ligtMud Island River Park. Je vindt hier o.a. een museum, verschillende restaurants, een amfitheater en Riverwalk.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Big River Parks

Langs de Mississippi River en in en rondom de stad zijn parken waar je even lekker kunt wandelen. Sommige bieden prachtig uitzicht, allemaal zijn ze groen en bieden een plekje om even rust te zoeken in een groen omgeving.
Klik hier voor de website

 

Mud Island River Park - foto door Thomas R Machnitzki

Tommy Lee park  een van de Big River Parks

Memphis Botanic Garden

De Memphis Botanic Garden heeft 26 tuinen met een eigen thema zoals een beeldentuin, rozentuin, vlindertuin, een levende muur, kruidentuin en een Japanse tuin. De tuinen hebben mooie wandelpaden waar je  uren kunt rondslenteren. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Memphis Zoo

De dierentuin is het thuis van meer dan 4500 dieren. Je kunt hier ook reuzenpanda's zien. Er worden regelmatig speciale events georganiseerd waar bepaalde dieren in de spotlight worden gezet. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Shelby Farms Park

Shelby Farms iseen stadspark met een oppervlakte van meer dan 4.500 hectare grond. Het staat op de lijst van een van de twintig grootste parken in Amerika. Je vindt hier weideland, wetlands, bossen en meren en het is  de thuisbasis van vele soorten soorten vogels en amfibieën. Ook zoogdieren, waaronder herten, bevers en zelfs een kudde van meer dan 45 bizons, maken deel uit van het park.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Memphis Zoo

Shelby Farms Park - foto door Thomas R Machnitzki 

Lichterman Nature Center

Lichterman is een natuurcentrum met als doel de bezoeker te onderwijzen. Het herbergt een divers assortiment van vogels, reptielen, zoogdieren en amfibieën over 65 hectare land, waaronder een bos, weide en zelfs een meer. Het is bedoeld om gezinnen te informeren over de evolutie van de natuur. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie