Home » Steden » Memphis » Overige bezienswaardigheden

Overige bezienswaardigheden

Peabody Hotel Ducks

In The Peabody Hotel wonen op het dak eenden. Ze hebben daar een groot verblijf waaronder een heuse replica van het hotel waar ze in kunnen kruipen. Elke dag om 11.00 uur worden ze naar beneden gehaald zodat ze de dag door kunnen brengen in de lobby. Om 17.00  uur gaan ze weer terug naar het verblijf boven op het dak. Het is een heel ritueel wat door honderden mensen dagelijks wordt bezocht. Naast dat het leuk is om dit een keer mee te maken is een bezoek aan dit hotel op zich ook de moeite waard. Tip: Wees op tijd om een goed plekje te vinden. Vanaf de eerste verdieping is het zicht het best.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Dixon Gallery and Gardens

Het museum heeft een uitgebreide collectie Franse en Amerikaanse impressionistische kunst waaronder werken van Monet, Degas en Renoir, evenals Mary Cassatt, Chagall, Matisse en Rodin. Naast schilderkunst heeft het museum een collectie van 18e-eeuwse Duits porselein. In de tuinen van het museum zijn Grieks-Romeinse beeldhouwwerken te vinden. De tuinen hebben een inrichting gebaseerd op formele Engelse tuinen waar veel geometrisch vormen, intieme ruimte en een fontein zijn te vinden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Fire Museum of Memphis

Oude brandweerwagens, brandweer uitrusting en uniformen vormen de vaste collectie van museum wat gehuisvest is in het historische gebouw Fire Engine House nr.1 in downtown Memphis. Het heeft als doel het publiek kennis te laten maken met de gevaren en preventie van brand. Er is een simulatiekamer waar je kunt ervaren wat brand met je doet. Je voelt hier de warmte en ziet de vlammen dichterbij komen alsof je midden in een branden gebouw zit. Ook zijn er verschillende speelautomaten met als thema veiligheid.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Memphis Brooks Museum of Art

Het museum kent 29 galerijen is daarmee het grootste museum in Tennessee. De permanente collectie omva werken van 20e-eeuwse kunstenaars, evenals Italiaanse Renaissance, Engelse portretten, barokke schilderijen en zowel Europese als Amerikaanse impressionisten. Buiten in de tuin is een grote verzameling sculpturen te vinden. Voor kinderen is een interactieve gids beschikbaar om het bezoek aan dit museum, wat voornamelijk bestaat uit schilderijen, extra aantrekkelijk te maken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Memphis Brooks Museum of Art - foto door Michael Gäbler

Railroad and Trolley Museum

De trein heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Memphis. Het Railroad and Trolley Museum, gevestigd in het centrale station van Memphis, toont de bezoeker welk belang het heeft gehad en nog steeds heeft. Je kunt er verschillende maquettes zien, voorwerpen die te maken hebben met de Amerikaanse spoorwegen en het is mogelijk een ritje te maken in een oude trein.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Mississippi River Museum

Je vind dit museum op Mud Island. Je kunt hier verschillende exposities zien waaronder 5000 items die te maken hebben met de geschiedenis van de Native American People, levende dieren die in en om de Mississippi River leven, een tentoonstelling over dinosaurussen. Het museum heeft geen eigen website, het maakt deel uit van de parken van Memphis. 
Klik hier voor de Facebookpagina
Klik hier voor de ligging 

Elmwood Cemetery

Dit is de oudste en grootste begraafplaats in dit deel van het land. Vele bekende inwoners zijn hier begraven. Niet alleen de verhalen achter de graven zijn interessant maar ook de wijze waarop de begraafplaats is ingericht. Je vindt er imposante oude bomen, zoals eiken, iepen, magnolia's en kornoeljes.  Bij de ingang kun je een audiotour huren. Leuk detail: De begrafenis scene uit de film The Firm van 1993 is op deze begraafplaats opgenomen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Elmwood Cemetery - foto gemaakt door Thomas R Machnitzki 

The Metal Museum

Wat kun je allemaal maken van verschillende metalen, welke methodes worden hiervoor gebruikt. Dit is wat het museum bezoekers probeert uit te leggen. Aan de hand van verschillende exposities krijgt de bezoeker uitleg. Je kunt vanaf 3 personen ook een speciale tour boeken waar je samen met een gids uitleg krijgt over één bepaalde metaalsoort zoals goud. In de tuin kun je grote metalen beelden bekijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie