Home » Steden » Memphis » Muziek

Muziek

Beale Street

Beale Street is de plek om gratis muziek te beleven. De straat ligt midden in het centrum van Memphis en staat bol van de cafeetjes, restaurantje en andere plekjes waar muziek wordt gemaakt. Ga je ergens naar binnen dan hoor je muziek, zie je muziek en beleef je muziek, De straat is zo'n 2 kilometer lang waarbij het middelste stuk met de cafeetjes en zo autoluw is. In deze straat vind je ook twee belangrijke gebouwen: Beale Street Baptist Church en het the Orpheum Theatre.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Beale Street op de dag

Overal hoor en zie je muziek

Zomaar een bandje op een achteraf plekje

Sun Studio

Deze studio is vooral beroemd geworden omdat hier de eerste echte rock 'n roll plaat is opgenomen in 1951, Rocket 88 en natuurlijk niet te vergeten, dat hier de geboorte van de King, Elvis Presley, heeft plaatsgevondenin 1954. Nadien hebben nog vele bekende artiesten ook gebruik gemaakt van de studio, zoals  Johnny Cash, Roy Orbison, Ray Harris. De studio ligt op zo'n 20 minuten lopen van de binnenstad.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Stax Museum of American Soul Music

Het Stax Museum is een replica van de originele Stax-opnamestudio. Het is volledig gewijd aan soulmuziek. Het museum heeft ook een exacte replica van de beroemde omgebouwde bioscoop waar Stax-artiesten platen produceerden, waaronder de schuine vloer die speciale geluidseffecten creëerde. Het Stax Museum ligt op zo'n 20 minuten afstand met de bus vanuit de binnenstad.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Memphis Rock 'N' Soul Museum

Een bezoek aan dit museum start met het bekijken van een film waarin de geschiedenis van rock- en soulmuziek wordt uitgelegd en wordt uitgelegd hoe deze muziek nauw verbonden is aan de Civil Rights Movement.  Daarna kun je het museum op eigen gelegenheid verder verkennen. Met een headsets die je laat luisteren naar uitleg over wat je ziet,  afgewisseld door muziek, wandel je langs de zeven galerijen die je hier kunt bekijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

WC. Handy Museum

Dit museum gaat over William Christopher Handy, ook wel de vader van de blues wordt genoemd. Hij leefde van 1873 tot 1958. Hij werd geïnspireerd door de rauwe blues die hij hoorde terwijl hij reisde. Deze sound gebruikte hij in zijn composities. Zij eerste en wereldberoemde song was de Memphis Blues. Later componeerde hij de St. Louis Blues wat ook grote bekendheid kreeg en nog steeds regelmatig gespeeld wordt over de wereld.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie