Home » Steden » Memphis » Geschiedenis

Geschiedenis

National Civil Rights Museum

Het museum maakt deel uit van een complex in het centrum van Memphis. Je vindt hier het Lorraine Motel en het museum. Het museum voert je langs de geschiedenis van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.  In het Lorraine Motel is o.a. de hotelkamer waar  Martin Luther King Jr in 1968 is gestorven te bezoeken. De kamer is in de staat gehouden zoals deze eruit zag toen Martin Luther King Jr. hier overleed.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Slave Haven Underground Railroad Museum

Het Slave Haven Underground Railroad Museum is gevestigd in het Burkle-house. Dit huis werd gebruikt om slaven te helpen vluchten naar het noorden van het land. Nu is het een museum waar informatie is te zien over de slavenindustrie, inclusief de slavenveilingen en het dagelijkse leven van de slaven, maar ook zie je hoe de weggelopen slaven hun weg vonden naar het noorden van het land. De smokkelroutes die de slaven volgden staan bekend als de Underground Railroad. Het huis is gevuld met valluiken en geheime doorgangen die werden gebruikt door de slaven die gebruik maakten van de Underground Railroad.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Een lange rij wachtende voor het National Civil Rights Museum

Entree van het Slave Haven Underground Railroad Museum

Bron: Adam Jones, Ph.D.

The Cotton Museum

Het Cotton Museum is gevestigd in het voormalige Memphis Cotton Exchange. Deze veiling plaats was in vroegere tijden alleen toegankelijk voor de elite. Nu kan iedereen dit gebouw betreden en leren over de katoenhandel die zo bepalend is geweest voor deze omgeving. In het museum wordt ook aandacht besteed aan de geluiden die op het land waren te horen. De zangerige klanken hebben de grondslag gelegd voor de hedendaagse blues.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Victorian Village

Dit historische gebied stond ooit bekend als 'Millionaire's Row' vanwege de huizen langs de straten en de rijke bewoners die er woonden. Veel van die huizen van het midden tot eind 1800 staan nog steeds en hebben een nieuwe bestemming gekregen als musea, een bed and breakfast en plek voor vertier in de avonduren. Je kunt het gebied verkennen door middel van een self guided walking tour. Het  Woodruff-Fontaine House  is een van de huizen die je hier kunt zien. Het is nu een museum waar je door middel van een guided tour dit Victoriaanse huis van binnen en buiten kunt bezichtigen. 
Klik hier voor de website van het  Woodruff-Fontaine House 
Klik hier voor een download van de self guided walking tour
Klik hier voor de locatie

 

Massey House - bron VictorianVillage

Pink Palace Room Exhibit - bron Thomas R Machnitzki

Pink Palace Museum

Het Pink Palace Museum en Planetarium maakt deel uit van de Pink Palace-museumfamilie. Je kunt hier o.a. tentoonstellingen zien die gewijd zijn aan de geschiedenis, archeologie, technologie en wetenschap. Een van de meest populaire items is een replica van een Piggly Wiggly (de eerste zelfbedieningswinkel van Amerika); The Mallory-Neely House, een herenhuis in Victoriaanse stijl uit 1852 met zijn oorspronkelijke inrichting van meer dan 25 kamers; en The Magevney House, een van de oudste huisjes van de stad. Het museum huisvest ook het Sharpe Planetarium, met een theater waar regelmatig shows worden getoond.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie