Home » Steden » Los Angeles » Typisch Los Angeles

Typisch Los Angeles

Hollywood Sign

Als je een foto van Los Angeles ziet is de kans groot dat je op de achtergrond de grote witte letters 'Hollywood' in de Hollywood Hills ziet. Je kunt de sign zeker niet overal zien. Op een aantal plekjes in de stad heb je echter mooi zicht op ze.
Natuurlijk kun je de plek ook bezoeken. Je kunt er met de auto of bus komen maar het is ook mogelijk om al wandelend hier naar toe te gaan.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Griffith Observatory

Dit bijzondere planetarium heeft een prominente plek in Griffith Park. Naast de functie van een planetarium is het een groot museum waar je als bezoeker op interactieve manier meegenomen wordt in de wereld van de sterren, niet die op het witte doek maar degene die we aan de hemel zien. Alhoewel je hier ook een ster ontmoet van het witte doek. Een beroemde film, 'Rebel without a cause' met James Dean, is hier ooit opgenomen. Een standbeeld van James Dean staat als herinnering hieraan op een van de terrassen van het Planetarium.
De terrassen zijn groot en bieden een prachtig zicht op Los Angeles en omgeving. Het is een leuke ervaring om hier in de avonduren naar toe te gaan. De zon langzaam onder zien gaan en daarna de stad langzaam verlicht zien worden met duizenden lampjes.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Foto's: Griffith Observatory bij zonsondergang, Hollywood Walk of Fame, Hollywood Boulevard

Hollywood Walk of Fame

Op Hollywood Boulevard zijn op straat honderden sterren in de straat ingemetseld met de namen van bekende Hollywoodsterren.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Dolby Theatre

Dit op een Europees operahuis geïnspireerde theater is de plek waar jaarlijks de Academy Awards worden uitgerijkt. Vele bekende artiesten zoals Prince, Steven Tyler, Chris Rock en Alicia Keys hebben hier opgetreden. Het is de host voor shows als America's Got Talent, de AFI Life Achievement-ceremonie, de ESPY Awards, de Latin American Music Awards, de American Idol-finales, de Star Wars: The Force Awakens wereldpremière, Victoria's Secret Fashion Show en veel meer! Je kunt een rondleiding boeken door het theater waarbij je o.a. een echte Oscar kunt bewonderen en de celebrity lounge bezoekt.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

TCL Theatre

Dit Chinese Theater ligt midden op Hollywood Boulevard. Het is er altijd druk met mensen die gebogen rondlopen over het binnenplein. Allemaal zoeken ze naar namen en hand- of voetafdrukken van bekende sterren zoals Marilyn Monroe,Will Smith, Meryl Streep etc.. Je kunt het theater ook van binnen bekijken door een kaartje voor een voorstelling te kopen. Maar je kunt ook een speciale rondleiding boeken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Olvera Street

Olvera Street bevindt zich in het oudste gedeelte van Downtown Los Angeles en maakt deel uit van het historische monument El Pueblo de Los Angeles. Je kunt hier nog steeds oude huizen uit de begintijd bewonderen, waaronder de Avila Adobe (1818), het Pelanconi-huis (1857) en het Sepulvedahuis (1887). Midden op straat is een Mexicaanse markt waar souvenirs worden verkocht. Wellicht een beetje kitsch maar wel kleurrijk.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Grand Central Market

Midden in Historic Downtown vind je Grand Central Market. In deze grote hal vindt je allerlei standjes die levenmiddelen verkopen. Je kunt er ook eten. Niets luxe maar een goede maaltijd voor een klein prijsje.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The Last Bookstore

Midden in Historic Downtown LA vind je deze boekenwinkel. Niet zomaar een winkel waar je een boekje koopt maar een die uniek is. De winkel is gevestigd in een oud bankgebouw. De voormalige kluizen zijn nu ingericht voor boeken met een speciaal thema. Oude boeken zijn gebruikt om kunstzinnige objecten te bouwen. Zo kun je door een tunnel van boeken lopen en zijn er raampjes gebouwd waar je leuke doorkijkjes hebt de winkel in, zelfs de balie is geheel gebouwd van boeken. Op de eerste verdieping, mezzanine vloer, zijn kleine ateliers gevestigd van aankomende en gevestigde kunstenaars. Al lopend over deze etage heb je mooi zicht op de winkel beneden. Ook al lees je niet, het is leuk om deze winkel te bezoeken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Foto's: Civic Centre, boekenboog in The Last Bookstore, een stukje Olvera Street.

Pierce Bros Memorial Park

Op een bijna verborgen plekje midden in Los Angeles, in de wijk Westwood, ligt een kleine begraafplaats waar vele beroemdheden liggen begraven. Denk bijvoorbeeld aan Marilyn Monroe, Hugh Hefner, Peggy Lee, Roy Orbinson, Burt Lancaster.
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor een plattegrond met locaties van de verschillende graven van sterren
Klik hier voor de locatie

OUE Skyspace

OUE Skyspace LA is Californië's hoogste open-air observatiedek waar je 360-graden uitzicht over Los Angeles hebt. Voor wie geen hoogtevrees heeft en houdt van een beetje avontuur is hier ook de Skyslide, een glazen buitenglijbaan die op ongeveer 330 meter boven het centrum van Los Angeles hangt. Je hebt vanaf de 70ste verdieping toegang tot deze glijbaan.
klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Beverly Hills Trolley Tour

In de zomermaanden rijdt op verschillende dagen in de week een gratis trolley door Beverly Hills. In het laagseizoen kun je alleen in het weekend een ritje maken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie