Home » Steden » Las Vegas » Las Vegas - Nog meer te zien

Las Vegas - Nog meer te zien

Las Vegas Sign

Dit wereldberoemde bord heet je welkom als je The Strip vanaf het zuiden oprijdt.
Het is hier een komen en gaan van toeristen. In de buurt van de sign kun je met een beetje geluk je auto parkeren. Een foto maken van de sign zonder in de rij te staan is lastig.
Klik hier voor de locatie

Wandelend Las Vegas zien

Zie Las Vegas op een andere manier, lopend aan de hand van routes op een app die je kunt downloaden in de App Store of Google Play Store. 
Klik hier voor meer informatie

Hoover Dam

Deze beroemde dam ligt ongeveer een half uurtje rijden van Las Vegas. De trip is mooi. Nadat je Las Vegas verlaat en richting Henderson rijdt heb je een prachtig uitzicht over Lake Mead, het meer dat ontstaan is door de Hoover Dam. 
Je kunt de Hoover Dam, waarvan de bouw in 1936 is voltooid, van twee kanten bekijken. Ook zijn er verschillende rondleidingen te boeken. Overal zijn parkeerplaatsen om zo de toeristen de gelegenheid te bieden de dam rustig te bewonderen. 
Door de vele opstoppingen op de Hoover Dam, toeristen die stopten om het wonder te bekijken, en in het licht van de aanslagen van 9/11 besloot men de Hoover Dam als doorgaande weg af te sluiten en een brug parallel aan de dam te bouwen. In 2010 was de Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge klaar, een imposant boogbrug, de grootste op dat moment van het Westelijk halfrond. Voor de toeristen is het nog steeds mogelijk om met de auto over de dam te rijden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Foto's: Hoover Dam, Bonnie Springs Ranch (foto gemaakt door rickpilot_2000 )

 

Bonnie Springs Ranch

Even buiten Las Vegas, midden in de woestijn ligt Bonnie Springs Ranch. Je vindt hier o.a.een voor de toeristen gebouwde replica van een oud Western dorpje. Je kunt hier het Wilde Westen van weleer ervaren, paard- en ponyrijden, de dierentuin bezoeken of een treinritje maken. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Spring Mountain Ranch

Het Spring Mountain Ranch State Park grenst aan het Red Rock Canyon National Conservation Area. Ooit leefde Duitse actrice Vera Krupp en miljonair Howard Hughes op de ranch in het park. Tegenwoordig kunnen bezoekers een aantal van de oudste gebouwen in Nevada bezoeken, waaronder een smederij uit 1860 en de Sandstone Cabin. Het park biedt een groot aantal wandelpaden en de mogelijkheid om te picknicken. Jaarlijks verzorgt Super Summer Theatre een verscheidenheid aan openluchtshows.
Klik hier voor de website
klik hier voor de locatie