Home » Steden » Las Vegas

Las Vegas

In 1905 zocht de trein een tussenstop op het traject Salt Lake City en Los Angeles. Eén plek op deze route beschikte over een natuurlijke waterbron. Men besloot daar een stad te bouwen en de geboorte van Las Vegas was een feit. Vandaag de dag is de stad een pandemonium van gebouwen die groter zijn dan groots, lichten die feller zijn dan fel, geluiden die luider zijn dan luid en mensen, jong en oud, die doen waar ze zin in hebben. Er is totaal geen samenhang in alles wat je ziet en hoort waardoor het een waar spektakel is. Voor wie de gekte even wil ontvluchten zijn er gelukkig ook nog andere dingen te doen en zien in Las Vegas, van natuur tot leuke musea.

 

Vermaak

Veilig vanachter  het glas Las Vegas van boven kijken of in een gondola door 'Venetië' varen,  het kan in Vegas. Maar dat is voor degene die het niet al te spannend willen maken. Zoek je spanning en sensatie dan zijn er ook tal van mogelijkheden zoals het skyjumpen vanaf de Stratosphere Tower, of aan de zip lijn hangen en dwars door Freemont street glijden in Downtown. Voor wie wil genieten van een gratis show kan de hele dag terecht bij het Bellagio hotel waar in de vijver op de dag en in de avonduren een prachtig ballet van fonteinen wordt getoond.
Klik hier voor een overzicht van vermakelijke dingen die je kunt doen in Las Vegas.
Klik hier voor een plattegrond van de Las Vegas Strip.

Nog meer te zien

In de stad kun je natuurlijk het wereldberoemde 'Welcome to Vegas' sign bewonderen, dat is, als je bereid bent om keurig in de rij te staan achter alle andere toeristen. Wat misschien niet voor de hand ligt maar zeker zo leuk is, ontdek Vegas al wandelend. Er zijn een aantal leuke wandelingen uitgestippeld. Net buiten de stad, op ongeveer een half uurtje rijden ligt de beroemde Hoover Dam. De weg over dam is al lang niet meer een doorgaande route in de regio maar je kunt er nog wel met je auto over rijden. 
Klik hier voor een overzicht van dingen die je nog meer kunt zien in en om Vegas.

Musea

Voor wie denkt dat je in Vegas alleen spanning en sensationeel vermaak vindt wordt aangenaam verrast door het aanbod van musea in de stad.  Of je nu van kunst houdt of meer wil weten over de maffia, Las Vegas biedt aardig wat mogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van de verschillende musea.

Parken en dierentuinen

In de stad vind je niet veel parken . Deze liggen allemaal in de buitenwijken of aan de rand van de stad. In de binnenstad kun je verschillende aquaria  bezoeken, waar je dolfijnen en ander zeeleven kunt bewonderen. Voor tijgers en leeuwen ga je naar Siegfried & Roy's Secret Garden in het Mirage hotel.
Klik hier voor een overzicht van de parken en dierentuinen.

Trouwen in Vegas

Altijd al willen trouwen in Vegas? Er zijn meer dan genoeg chapels om uit te kiezen, van klassiek tot rockend met Elvis. Wil je op een hele andere manier trouwen, niets is te gek in Vegas,  je kunt zelfs vanuit een helikopter elkaar het ja-woord geven.
Klik hier voor een compleet overzicht van alle plekjes waar je kunt trouwen.

Winkelen

Las Vegas kent een aantal grote Malls en Outletcentra. Voor een overzicht waar deze liggen, klik op het kaartje hieronder.