Home » Steden » Huntsville » Huntsville - Musea

Musea

Huntsville Historic Depot

Het Huntsville-depot aan de Norfolk Southern Railway-lijn in het centrum van Huntsville is het oudste nog bestaande spoorwegdepot in Alabama en een van de oudste in de Verenigde Staten. Het depot, voltooid in 1860, diende als het hoofdkwartier van de oostelijke divisie voor de Memphis en Charleston Railroad. Het oude depot is nu een museum. Je kunt van dinsdag tot vrijdag het museum bezoeken en wil je een rondleiding dan kan dat ook door het 3 verdiepingen tellende gebouw en onder meer graffiti uit de burgeroorlog kunt bekijken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Foto's: Historic Depot, Veterans Memorial Museum en een replica van de Spaceshuttle buiten bij het U.S. Space en Rocket Center

The Weeden House Museum

Weeden House ligt in het historische district Twickenham in Huntsville en werd gebouwd in 1819.  Het is het oudste huis van Alabama  en geopend voor het publiek. Het staat bekend  om zijn prachtige architectonische kenmerken.  Bezoek het museum en ontdek het leven van de beroemde dichter en aquarellist, mevrouw Weeden, bekend als Howard. Ze kreeg internationale lof voor haar portretten van bevrijde slaven en haar gedichten die hun verhalen vastlegden.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Huntsville Museum of Art 

Tot de vaste collectie behoort een uitgebreide glas- en zilvercollectie, een gevarieerd aanbod van regionale en Amerikaanse kunstenaars en werk van Antoine Ponchin en zijn zoon Henri Ponchin uit Frankrijk. Het museum heeft daarnaast regelmatig tijdelijke tentoonstellingen waaronder foto-exposities.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

U.S. Veterans Memorial Museum

Dit is een van de meest opmerkelijke militaire musea van het land, het Amerikaanse Veterans Memorial Museum.  Het museum toont collecties van voorwerpen en militaire uitrusting uit het tijdperk van de Amerikaanse Revolutie. Buiten staan meer dan 30 historische voertuigen van WWI tot heden. Je ziet o.a. tanks, waterscooters en vliegtuigen. Een van de nieuwste aanwinsten van het museum is Ford Pygmy, de oudste nog overgebleven jeep.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

Foto banner: gemaakt door en onder licentie van  - CC BY-SA 3.0