Home » Steden » Huntsville » Bezienswaardigheden in en om de stad

Bezienswaardigheden in en om de stad

U.S. Space & Rocket Center

Huntsville heeft sinds de jaren 50 een prominente rol gespeeld in het American Space Program. Dit staat in het teken van de ruimtevaart en de rol die Huntsville hierin had. Het museum  bestaat uit een Shuttle Park, waar je een echte Space Shuttle kunt zien, een Rocket Park met vele oude raketten en een museum waar je op interactieve wijze wordt meegenomen in de wereld van de ruimtevaart.

Klik hier  voor de website
Klik hier voor de ligging

Alabama Constitution Village

Je waant je even in 1819 in dit dorp. Acteurs nemen hun rol serieus in het nadoen van het 'gewone' leven uit die tijd. Je kunt al wandelend kennis maken met verschillende oude ambachten, een praatje maken met de 'bewoners' en de rustige sfeer van weleer opsnuiven. let op: het museum is op zondag gesloten.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Burrit on the Mountain

Een historisch huis met prachtig uitzicht over de omgeving, mooie tuinen, een verzameling van een zestal historische huizen en een boerderij uit de 19de eeuw vertelt in het kort wat je hier kunt zien. De prachtige tuinen bieden een geweldig uitzicht over Huntsville. In het historisch park leer je meer over het lokale boerenleven en alle ambachten die daar bij hoorden. Acteurs spelen de rol van bewoners uit die tijd. Ooit was dit grondgebied eigendom van Dr. Burrit, een homeopaat die hier een zeer excentriek huis bouwde wat je nu kunt bezoeken. Omdat hij geen nazaten had, ondanks dat  hij drie keer getrouwd is geweest, besloot hij zijn bezit na te laten aan de stad Huntsville toen hij in 1955 overleed.  De stad maakte een museum van het huis en de omgeving.

Klik hier voor de website  
Klik hier voor de ligging

Harrison Brothers Hardware 

Harrison Brother's Hardware is begonnen als een familiebedrijf dat is opgericht door de broers James en Daniel Harrison in 1897.  De familie Harrison heeft hun winkel van generatie op generatie doorgegeven tot John Harrison door ziekte zijn   winkel moest sluiten in 1983. Nu is Harrison Brothers Hardware eigendom van de Historic Huntsville Foundation. De winkel heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden en alle toonbanken, etalages en kasten, houten vloeren en verlichtingsarmaturen zijn bewaard gebleven. De winkel is elke dag van maandag tot zaterdag geopend. 

Klik hier voor de ligging

 

Foto's: 1.Burrit on the Mountain  2. Alabama Constitution Village