Typisch Denver

Colorado State Capitol

Op een verhoging aan de oostkant van Civic Center Park vind je het in klassieke stijl gebouwde Colorado State Capitol. Het gebouw is voorzien van een meer dan 75 hoge vergulde koepel. Vanaf het uitkijkplatform onderaan de koepel heb je een prachtig uitzicht op de imposante skyline van de stad. In de verte zie je de bergen waarvan in de meeste maanden van het jaar de toppen bedekt zijn met sneeuw. Aan de westzijde van de Capitol ligt een trap. Precies op de 13e trede bevind je je op een mile (1.609344km) boven de zeespiegel, vandaar dat Denver de bijnaam 'Mile High City' heeft.

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de locatie

Coors Field

Coors Field is de thuisbasis van de honkbalclub Colorado Rockies. In dit stadion kun je vanaf sommige zitplaatsen in de verte de Rocky Mountains zien. Er worden het hele jaar door rondleidingen door het stadion gegeven. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Wil je meer te weten komen over dit stadion en een blik werpen op wat achter de schermen plaatsvindt, dan is een rondleiding zeker een aanrader. Per dag zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar. Vroegtijdig reserveren is daarom een goed idee. Geen zin in een rondleiding? Een wedstrijd bijwonen is ook een belevenis. 

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Coors Field

De dertiende trede van de trap bij de Colorado State Capitol 

Denver Public Library

Deze imposante centrale bibliotheek, ontworpen door Michael Graves, werd geopend in 1995. Je kunt hier niet alleen boeken lezen en lenen maar ook lezingen bijwonen. Wisselende exposities van lokale historische en hedendaagse fotografie zijn hier ook te zien. Op de 5e verdieping bevindt zich een zeer uitgebreide collectie over Westerse Geschiedenis & Genealogie. Buiten wordt de tien meter hoge, roodoranje stalen sculptuur vaak gebruikt als referentiepunt.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Larimer Square

Larimer Square ligt midden in de stad en staat bekend om de mooi gerestaureerde gebouwen uit de periode van de burgeroorlog. In 1971 werd Larimer Square de eerste historische wijk van Denver. Tegenwoordig is het een belangrijk uitgaansgebied. Het gebied herbergt kunstgalerijen, winkels, vrolijke restaurants en gaslampen.  Overdag komen de meeste mensen hier om te winkelen. 's Avonds is dit een geweldige plek om te dineren of live-entertainment te zien, zoals cabaretiers of bands. Dit gebied staat ook bekend als de plek waar Buffalo Bill ooit heeft gewoond.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

16th Street Mall

Deze bijna 2 kilometer lange winkelstraat staat vol met mooie bomen en vrolijke bloembakken. Er zijn talloze terrasjes waarvandaan je heerlijk naar voorbij wandelende mensen kunt kijken. De straat is voorzien van een pad gemaakt van grijs en roze graniet wat een patroon heeft van een ratelslang. Om snel naar je favoriete winkel te gaan rijdt er een gratis shuttle. Deze stopt op elke hoek in de straat.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Larimer Square

Denver Public Library

United State Mint

.Direct achter het City and County Building bevindt zich de U.S. Mint, een van de zes plekken in de Verenigde Staten waar munten worden geslagen. Naast het slaan van munten wordt hier ook een deel van de goudreserves van het land opgeslagen. Bezoekers kunnen een gratis rondleiding door de faciliteit maken om meer te weten te komen over de geschiedenis en hoe munten precies worden geslagen. Om deel te nemen aan een toer moet je je vooraf aanmelden via de website.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The blue bear at the Colorado Convention Center

Het Colorado Convention Center is de thuisbasis van "I See What You Mean", oftewel de gigantische blauwe beer die in het interieur van het centrum tuurt. Het beeld is gemaakt door de in Colorado wonende kunstenaar Lawrence Argent. Het gevaarte is meer dan 12 meter hoog. Het is een leuke fotospot.
Klik hier voor de locatie

Denver Union Station

Dit historische Beaux Arts treinstation uit 1914 is het vervoersknooppunt van Denver. Hiervandaan vertrekken, treinen en bussen naar bestemmingen in en om de stad maar ook naar bestemmingen verder in Amerika.  Het is een prachtig stukje historie. In het gebouw zijn verschillende winkels en restaurantjes te vinden. Tussen half mei en half oktober van 9.00 tot 14.00 is er een boerenmarkt te vinden waar allerlei lokale verse producten te koop aan worden geboden. Het naast gelegen Crawford Hotel biedt rondleidingen door Union Station.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

De binnenkant van Union Station - foto door Densemcontributor

The blue bear at the Colorado Convention Center

Denver wandelend verkennen

Denver is bij uitstek een stad om wandelend te verkennen. Er zijn talloze organisaties die met en zonder gids wandeltochten organiseren. We noemen er hier twee waar je verschillende soorten wandelingen kunt boeken waaronder een paar die kosteloos zijn.

Klik hier voor de website van Denver Free Walking Tours
Klik hier voor de website van GPS city (deze zijn altijd gratis)