Denver - Musea

Denver Museum of Nature & Science

In dit museum vind je tentoonstellingen van imposante skeletten van dinosauriërs, overblijfselen van dieren uit de ijstijd, een verzameling mineralen gepresenteerd door de familie Coors en een van de grootste goudklompjes die in Colorado zijn gevonden. Naast deze vaste tentoonstellingen zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen. Verder vind je hier ook het Gates Planetarium. Deze staat bekend als een van de meest geavanceerde planetaria in het land en geeft bezoekers een ongeëvenaard inzicht in de werking van de kosmos.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Kirkland Museum of Fine & Decorative Art

Kirkland Museum toont een grote collectie decoratieve kunst van 1880 tot 1980. Elke belangrijke designperiode is vertegenwoordigd, van Arts & Crafts tot Pop Art.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Denver Art Museum

Het Denver Art Museum bestaat uit twee bijzondere gebouwen. Het ene gebouw lijkt op een vesting, ontworpen door de Italiaanse architect Gio Ponti, de andere lijkt op een kristal met pieken en scherven ontworpen door Daniel Libeskind. Je vind hier werelds grootste collectie kunst uit inheemse landen en 68.000 andere kunstvoorwerpen, waaronder werken van Europese meesters en klassiekers uit het Oude Westen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Denver Art Museum - foto door Clay Gregory

Denver Museum of Nature & Science - foto door sports

Buffalo Bill Museum & Grave - foto door Wally Gobetz

MClyfford Still Museum

Clyfford Still wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders van de 20e eeuw. Hij behoorde tot de eerste generatie abstract expressionistische kunstenaars. Het Clyfford Still Museum, dat eind 2011 werd geopend, werd opgericht om het werk en de nalatenschap van de overleden kunstenaar te promoten
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Buffalo Bill Museum & Grave

Dit museum vertelt het verhaal van Buffalo Bill Cody als Pony Express-rijder, legerscout, buffeljager en showman. Je vindt hier ook het graf van Buffalo Bill. Het museum ligt hoog boven op Lookout Mountain waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de met sneeuw bedekte Rockies en de Great Plains. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Colorado Railroad Museum

Net buiten Denver, in het plaatsje Golden, vind je het Colorado Railroad Museum waar je 100 verschillende locomotieven en wagon’s kunt zien. Je vindt er ook een werkend Roundhouse, modelspoorwegen en ander gerelateerde voorwerpen. Het museum is gehuisvest in een replica van een depot in de stijl van de jaren 1880.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

History Colorado Center

Dit museum vertelt het verhaal van Colorado en het Amerikaanse Wild Westen. Het heeft zes permanente tentoonstellingen: Living West, Colorado Stories, Denver A-Z, Destination Colorado, Time Machine en Denver Diorama. Alle exposities zijn interactief en daarom ook leuk om met kinderen te bezoeken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Foto bovenaan pagina gemaakt door David Shankbone