Home » Steden » Boston » Boston - Bijzondere plekjes

Boston - Bijzondere plekjes

Bijzondere gebouwen

 

John Joseph Moakley US Courthouse

Dit gerechtsgebouw is vrij toegankelijk voor het publiek. Vanaf de glazen Rotunda heb je prachtig zicht op de City Skyline en de haven. In het gebouw zijn ook wisselende kunstexposities

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Boston Public Library

De bibliotheek staat bekend om zijn prachtige architectuur. Het bestaat uit twee gebouwen, McKim Building en Johnson Building. Je kunt dagelijks deelnemen aan een rondleiding maar ook zelfstandig de gebouwen bezoeken.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

State House

Massachusetts State Capitial is een opvallend gebouw midden in Beacon Hill. Het is het oudste gebouw in deze wijk. Het wordt gekenmerkt door een immense goudgekleurde koepel. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken door het gebouw.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Vilna Shul

Vilna Shul is de oudste, uit het tijdperk van de eerste immigranten stammende, Synagoge in Boston. Het is mogelijk om op een aantal dagen in de week een rondleiding te boeken.

Klik hier voor de website 
Klik hier voor de locatie

The Boston Athenæum

Door de geschiedenis heeft het Athenæum een scala aan materialen verzameld, waaronder zeldzame boeken, manuscripten, werken op papier, schilderijen en beeldhouwkunst. Je kunt hier een rondleiding boeken die door docenten wordt begeleid. Zij bespreken o.a. het brede scala aan speciale collecties en kunstwerken die hier te vinden zijn.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Harvard University

Harvard University ligt in Cambridge aan overzijde van de Charles River. Cambridge straalt een levendige studentensfeer uit. Er zijn leuke gezellige straatjes, winkeltjes en terrasjes. Harvard speelt een dominante rol in deze plaats. Deze wereldberoemde universiteit met zijn indrukwekkende gebouwen omringd door grasvelden, eeuwenoude bomen, geplaveide paden is niet te missen. 
Het terrein van Harvard is vrij toegankelijk. Voor een kijkje binnen in de gebouwen is het noodzakelijk om een rondleiding te boeken.

Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Paul Revere House

State House

Faneuil Hall, Boston, Massachusetts

ohn Joseph Moakley US Courthouse

USS Constitution - Boston

J, Harvard University


Leuke wijken


Beacon Hill - wijk

Deze mooie statige wijk ligt in het hart van Boston. Prachtige herenhuizen, omringd door grote bomen, leuke winkeltjes, verrassende steegjes en meer.

Klik hier Airbnb zegt over deze wijk
Klik hier voor de ligging

Downtown Boston

Historie, wolkenkrabbers, parken, eethuisjes en theaters. Dit is een levendig gedeelte van Boston waar je veel kunt zien en doen.

Klik hier voor de neighborhood guide van Time Out
Klik hier voor de ligging

Back Bay - wijk

In deze wijk vindt je talloze winkelmogelijkheden, mooie boulevards en architectonische juweeltjes. Het wordt gezien als een van de meest toeristisch vriendelijke wijken van de stad.

Klik hier wat Airbnb zegt over deze wijk
Klik hier voor de ligging