Home » Steden » Boston

Boston

Boston, een stad vol historie en statige gebouwen. Wandel langs de rode streep die de Freedom Trail markeert. De 4 kilometer lange tocht voert je door meest historische buurten van Boston en toont je de belangrijkste locaties uit de geschiedenis van het ontstaan van de Amerikaanse vrijheid. Aan de overkant van de Charles River ligt Cambridge waar je de wereldberoemde Harvard University en het MIT vindt. 

 

Historische Sites

Boston is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. Op 5 maart 1770 opende Britse soldaten het vuur op protesterende burgers. Deze dag kreeg de naam  'bloedbad van Boston' en betekende het begin van de revolutie. 
De Boston Tea Party is ook een belangrijke gebeurtenis in Boston. Eind 1773 begonnen inwoners van Boston een boycot tegen de belasting, ingesteld door het Britse parlement, op geïmporteerde producten zoals thee. 
Historische plekken en gebouwen uit deze periode zijn nu belangrijke toeristische trekpleisters in de stad.
Klik hier voor een lijst van historische sites

Bijzonder plekjes

Grootse gebouwen, gedenkwaardige bouwwerken en interessante wijken, net als in elke grote stad zijn die ook in Boston vinden. Bekijk het imposante State House of slenter door het statige Beacon Hill
Ook aan de andere zijde van de rivier, in Cambridge waar Harvard University ligt , zijn leuke plekjes te vinden. Het mag dan aan de overkant van de rivier liggen, de metro brengt je hier in zo'n 20 minuten naar toe.
Klik hier voor een overzicht van bijzondere plekjes

Leuk om te doen

Boston kent leuke plekjes die typisch zijn voor de stad. Breng een bezoek aan het bijzondere Fenway Park, bekijk Boston van grote hoogte of vaar een rondje in een Swanboat. Wil je liever een drankje doen bij Cheers of je voordoen als een echte US Senator, geen probleem, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Natuurlijk mag een echt waxmuseum niet ontbreken. Boston heeft een heel eigen variant.
Klik hier voor een overzicht van leuke dingen die je kunt doen.

Musea

Boston kent talloze musea. Of je nu van kunst houdt of van wetenschap, auto's of geschiedenis. Verspreid over de stad en in Cambridge kun je je hart ophalen.
Klik hier voor een overzicht van musea klassieke en moderne kunst.
Klik hier voor een overzicht van de overige musea.

Parken en dierentuinen

Midden in de binnenstad ligt  een groot park met veel water en grote oude bomen, The Boston Common,Garden and Mall.. In het park vindt je Bostonians zittend op een bankje, druk in discussie, nanny's wandelen en spelen met de kinderen en (aankomend) kunstenaars die proberen de omgeving op doek vast te leggen. Je kunt hier zelfs varen in een bootje in de vorm van een zwaan. 
Langs de Charles River, in Cambridge en langs de kust zijn nog meer parken te vinden. 
Wil je dieren zien, dan kun je naar de Boston Zoo of het Aquarium.
Klik hier voor een overzicht van alle parken en dierentuinen.

Wandelend de stad ontdekken

Boston is bij uitstek een stad die je wandelend kunt bekijken. Ondanks dat in sommige wijken enig hoogte verschil is, zijn de wandelingen voor iedereen goed te doen. Je kunt een wandeling maken die je meeneemt naar de rijke historie van de stad, maar je kunt ook wandelingen maken met een thema zoals filmlocaties of kunst. 
Klik hier voor een overzicht van wandelingen.

Winkelen

Zoals in elke grote stad zijn ook in Boston grote winkelcentra te vinden. We hebben een aantal hiervan voor je op een rijtje gezet. Vind je het leuker om in de openlucht te winkelen, ga dan naar Charles Street and Beacon Hill, twee wijken in de binnenstad van Boston gelegen.
Klik hier voor een overzicht van winkellocaties.